Solen lyser på liten stuga, men även på stor

Nej, våren är nog inte här, det är många minusgrader på nätterna. Men jag misstänker stort att det är hit solen tagit sin tillflykt. För sol hade jag inte sett på länge. Men den kom hit dagen efter att jag kom. Den följde sedan med till Stojby och sedan tillbaka hit.

Redan tidigt i morse såg jag att det nog skulle bli en solig dag. Men det var, som sagt, kallt när jag åkte hem från jobbet. Ett rejält jobb att skrapa rutorna fick utföras för att kunna ge mig iväg hemåt till Södra Ljunga.

Efter en kopp Lapsang och två mackor bäddade jag ner mig och somnade snabbt. Vaknade efter någon timme av att någon skällde och ylade. Efter ett tag gick jag upp och lokaliserade ljudet till rummet snett över. Gick ner och frågade paret som satt i matrummet om det var de som hade en hund. Det var det. Jag sa att den nog kände sig ensam eftersom den skällde och ylade. De tackade och gick upp till sin vovve och det blev tyst. Jag somnade om.

Vaknade kvar över fyra och gick upp och gjorde kaffe och ett par mackor. Klädde mig sedan och gick ut på promenad. Under tiden lyssnade jag på två av veckans föreläsningar som fanns utlagda på vår studieportal.

Det är verkligen på landet och jag får en känsla av ”the middle of nowhere”. Men när jag går kan jag konstatera att det finns flera gårdar och mängder av hus där människor bor och lever. Landskapet är vackert.

Det hade börjat skymma när jag var tillbaka, men det fanns ännu en strimma sol lågt liggande.

Jag pratade med B i Göteborg den sista biten av vägen och var sedan tillbaka på vandrarhemmet.

Gick in och lagade sedan middag. Jag hade hemgjorda köttbullar i frysen som jag haft med från hemmahemma.

Det finns inget bord i det rum jag fått den här gången så jag satte mig i matrummet. Det var bara jag där och riktigt lugnt och skönt. Annars verkar det vara en hel del folk här nu.
Jag lyssnade på ljudbok medan jag åt.

Efter maten och jag diskat gick jag upp till mitt rum. Klockan var rätt mycket och jag bestämde mig för att vila med min ljudbok och ta nya tag imorgon med pluggandet. Jag är ledig två nätter nu.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

6 svar på Solen lyser på liten stuga, men även på stor

 1. znogge skriver:

  Det lät som en bra dag. Så skönt med två lediga nätter nu så att du hinner plugga lite. Imponerande att du hinner med båda delarna!

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Jodå, det var en bra dag. Det är skönt att vara ledig och hinna lite annat än jobbet. Det är svårt att hinna med allt.

   Ha en bra kväll!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Förutom den där ylande hunden som störde sömnen så låter det som om du haft en rätt ok dag. Så skönt att du är ledig ett par nätter!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det var nog mest synd om hunden, den verkade känna sig ensam. Jag såg den idag när de var ute med den. Tror förresten att de åkt igen.
   Alltid skönt att vara ledig.
   Kram

 3. Anna i Portugal skriver:

  Vad skönt med solen! Och att promenera på landet är härligt! Vad bra de tog hand om den skällande hunden så du kunde somna om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *