Har man inte bekymmer så tar man sig

Vaknade vid 8-tiden och kände mig för en gångs skull riktigt utvilad. Hade sovit ungefär 7½ timme på dagen igår och nästan 10 timmar inatt. Så det borde jag ju vara.

Gick upp och drack kaffe. Pluggade, lyssnade på två föreläsningar, åt frukost och sedan tog det stopp en stund. Det är mycket som rör sig i huvudet om sommaren. Det är lite upprorsstämning på jobbet och alla försöker rodda runt för att få till något bra. Eller slippa vara där. Min konsultchef är ledig till onsdagen efter påsk och jag får ge mig till tåls. Jag har inte tackat ja till den situation som kommer att råda under sommaren. Frågan är om jag kan säga ifrån utan att betala vite. Jag känner mig lurad.

Bestämde mig för att äta lite lunch och sedan gå ut på en promenad. Gjorde en omelett med ost och tomater.

Det tog en stund innan jag kom iväg ut, men till sist så…

Ute blåste det och var mulet. Jag gick en stund, men det var verkligen inte behagligt. Gick in och läste, lyssnade på bok och pratade med lite olika personer via whatsapp.

Pluggade igen och pratade med Petter på whatsapp. Vi har inte pratat sedan i juni förra året. Bara bytt lite ord på chatten.

Lyssnade lite på ljudbok innan det var sovdags.Kanske borde jag pluggat en stund till, men jag orkade inte.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

6 svar på Har man inte bekymmer så tar man sig

 1. Znogge skriver:

  Så tråkigt att situationen sommartid har förändrats drastiskt. Man vill ju att det ska bli det som man tackade ja till. Finns det hopp om en lösning eller ser det kärvt ut?
  Skönt att du fick sova bra i alla fall.

  Kram och sov gott!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är tråkigt. Jag vet inte om det finns någon lösning. Får helt enkelt vänta tills jag kan diskutera det med min chef.

   Sov gott du också!
   Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Hoppas verkligen det löser sig med din chef när hen kommer tillbaka från semestern. Att du skrivit på för en sak men det blir en annan borde vara en öppning för att kunna lämna. Lycka till med det!

  • Kraka skriver:

   Ja, vi får se. Avtalet är ju egentligen mellan företaget och sjukhuset/regionen. Men jag vill inte jobba på de här villkoren. Det är ett mission impossible.

 3. Ingrid skriver:

  Så trist att det inte funkar riktigt på jobbet. Hoppas att det ordnar sig på något sätt, för det måste vara svårt att arbeta under sådana förhållanden och speciellt med det viktiga och ansvarfulla arbete som ni gör.
  Ha en fin dymmelonsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Just nu fungerar det ju. Galenskaperna ska börja direkt efter midsommar och pågå i 8 veckor.

   Ha en fin onsdag du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *