Allt jag önskar mig är lugn och ro – Listad dag

Det var länge sedan  jag använde min skrivmall/lista. Den här torsdagen skulle kunna vara lämplig att för en listad dag. De listade inläggen har en egen kategori: En av alla dessa dagar.

När gick jag upp?

Gick upp klockan 9:20. Hade sovit riktigt dåligt och varit vaken flera timmar under natten.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag började med att snabbt göra en kopp kaffe och ringde sedan min konsultchef som ville prata med mig om att vi skulle boka in ett trepartsmöte på zoom om sommaren. Han ville veta vilka tider jag kan.

Sedan blev jag sittandes med min kaffekopp rätt länge och när den var slut gjorde jag ännu en kopp. Det bara snurrar i huvudet om sommaren och jag har egentligen inte varken tid eller energi att lägga ner på sån här skit. jag läser tre kurser parallellt och har dessutom annat inplanerat. Att behöva lägga tid på arbetsproblem på icke arbetstid är galet.

Vad serverades?

Förutom kaffe så gjorde jag två rostade mackor med marmelad och ost.

Vad gjorde jag sedan?

 • Kollade bloggar, skrev någon kommentar och svarade på ett mess på FB. Jag har inte FB i mobilen efter att jag blev kapad för ett antal år sedan och det blev en massa rabalder med anmälningar och andra problem. Jag är oerhört restriktiv med att vara inloggad även via datorn. Har nog med problem och FB är ingen säker nätmiljö.
 • Borstade tänderna, tvättade och klädde mig.
 • Satte timern på 4 timmar och tog tag i städning och sortering. Packade kassar för att ta ut till återvinningen.
 • Efter 2 timmar tog jag en paus och satte mig med mina studier en stund.
 • Började frysa och bestämde mig för ett varmt bad.
 • Sov middag en stund efter badet.
 • Klädde mig för att åka iväg in till stan.
 • Närvarade vid Stockholms vandrareförenings 110-årsjubileum.
 • Åkte hem.
 • Satte mig i schäslongen en stund innan det var dags att släcka lampan.
 • Gick ut i köket och hällde upp ett glas rött och la upp några tärningar rökt korv. Sedan satte jag mig igen och lät natten fånga mig.

Köpte jag något?

Nej. Funderade på att köpa en dricka på vägen hem, var till och med inne i Pressbyrån, men ändrade mig.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Nej. Det som var planerat var att sortera papper och att åka in till stan och 110-årsjubileumet.

Middag?

Det föll bort och hanns inte med.

En bra sak som hände under dagen?

Det var trevlig att få se bilder och höra lite om föreningens historia.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

När blir det min tur att få ett lugn liv? Det är alltid så turbulent med saker som händer. Nu är det debaklet med mitt sommarkontrakt. Men det är ju alltid något…

 

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i Blogglistor, En av alla dessa dagar, Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Allt jag önskar mig är lugn och ro – Listad dag

 1. Anna i Portugal skriver:

  Jag gillar den sista frågan bäst 🙂 Att reflektera över tankar och känslor, inte bara vad en gjort. Kanske du kan göra andra val så du får lugn och ro?

  • Kraka skriver:

   Det känns lite sent att göra ett annat val. Min son sa just i morse att jag borde söka jobb som administratör istället. Men det är nog rätt kört. Vem vill anställa en nästan 70-årig kvinna i ett yrke där formell utbildning saknas?
   Jag måste jobba så jag kan betala mina räkningar. Jag kommer däremot aldrig mer att jobba på sommaren. Jag hade sagt nej till det men lät mig övertalas. Eller, för att vara ärlig, utpressas. Det var valet mellan att jobba på sommaren eller inte få jobba alls. Man visste om situationen redan i november men mörkade det när kontrakt skrevs i januari. Jag känner mig så lurad.
   I övrigt har jag valt bort allt som är stressande i livet. Rensat bort kontakter med folk som är energitjuvar och har väldigt lite kontakt med vissa som är jobbiga på olika sätt.

 2. Ingrid skriver:

  Det är alltid trevligt med en lista. Få se om jag hakar på?
  Det måste verkligen ara trist att ditt sommarkontrakt inte blev som du önskade.
  Ha en skön fredag!

  • Kraka skriver:

   Ja, man kan prata medans man vandrar. Men jag r ganska ny, våren 2021, och många som känner varann pratar bara med varann. Jag hade turen att få prata med en kvinna 80+ som jjobbat inom psykvården på min senaste vandring. Men annars är det svårt att få kontakt med folk. Jag lever inte som de, bor inte som de, har inga barnbarn osv. Alltså är ja ointressant att prata med. Då är det lättare att få kontakt med gubbarna. En del av dem har liknande intressen som jag typ rymden, forskning, teknik mm.
   Ha en fin fredag!
   Kram

 3. Hanneles dagbok skriver:

  ingen direkt djupsömn i natt, verkar stressigt, själv studerade och jobbade jag samtidigt och hade fyra småbarn… det gick bra, en dag i taget, inte missa tentor, för omtentor hade man inte tid till.

  • Kraka skriver:

   Jodå, det går bra att både jobba och plugga. Det är inte det stressen handlar om just nu. Men jag tog uppdraget på premissen att vi skulle vara två sjuksköterskor och en undersköterska. Nu ska jag vara ensam sjuksköterska och ha en undersköterska som naturligtvis inte varken kan eller får göra ett sjuksköterskejobb. Jag har nyss kommit till sjukhuset och varken hittar på huset, eller på akuten. I själva verket hittar jag inte ens till akuten. Jag kan inte rutinerna ännu, inte datasystemen, men håller på att lära mig. Att lämnnas ensam med att ha ansvar för att ha hand om postoppatienter, som inte kan lämnas, gå ut på övriga sjukhuset och hjälpa till med diverse svårt sjuka, optimera patienter som behöver intensivvård på akuten och sedan ha dem på IVA tills de kan få en plats på annat sjukhus, något som kan ta åtskilliga timmar, är ett mission impossible. Visst det kanske är tomt på postop och ingen bir varken svårt sjuk eller råkar ut för en olycka på mina pass. Då är det ju enkelt att vara på minst tre ställen samtidigt. Men medan ledningen planerar för att det ska vara lugnt och inget ska hända måste jag förbereda mig för worst case scenarium. För det brukar vara några sådana sommartid. Inte varje natt. Men ibland. Det räcker med att något händer EN natt och jag orsakar någon patient skada eller, gud förbjude, att någon dör. Risken är stor.

  • hoppas du snart hittar allt som behövs

 4. Znogge skriver:

  Det är verkligen trist att det blev som det blev med ditt sommarkontrakt. Det låter som rena utpressningen att du skulle behöva jobba sommaren eller inte få några jobb annars. En riktigt dålig attityd hos ett bemanningsföretag och väldigt illa av en konsultchef. Kanske dags att byta företag? Min spontana tanke är att all personal borde värnas och det borde konsultchefen inse. Vår dotter har ju varit konsultchef på två bemanningsföretag inom vården men hon valde att lämna. Hon hade märkliga chefer och andan var inte den bästa…

  Önskar en god fredag nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Nej nej! Det är inte konsultföretaget som pressat mig. Det är sjukhusen som inte ville ha mig om jag inte skrev kontrakt för sommaren. Klara bemanning är ett mycket bra företag och min konsultchef har försökt prata med sjukhusets chefer eftersom förutsättningarna ändrats. Region Kronoberg är ökända för att vara svåra att samarbeta med och jag borde aldrig gett mig in på att jobba där igen. Men att det kunde hitta på något så ondsint och djävulskt hade varken jag eller min konsultchef kunnat föreställa oss ens i vår vildaste fantasi.
   De flesta sjukhus är inte speciellt intresserade om man inte vill jobba 3-skift heltid och många tackade nej till att hyra in mig på de villkor jag hade.

   Tack! Det kommer nog att bli en bra fredagskväll i alla fall. Har lite planer.
   Kram

 5. Micke skriver:

  Jo, varken Facebook eller andra sociala medier är ju att lita på, man får gå på magkänslan där, bäst att vara på sin vakt, bloggar verkar ju lite säkrare.

  Är ju så nöjd här med semester av obligatorisk karaktär vecka 28-31 och sedan en vecka före och en vecka efter, sex veckor, det fungerar för mig.

  Tillönskar dig en fin helg nu Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *