Det är tur att man har en givande fritid när jobbet är ett sattyg

Inte för att jag kom upp så tidigt som jag tänkt, men det blev bra ändå. Bar ut två kassar till återvinningen samtidigt som jag skulle träffa F på gården och få en nyckel innan han åkte till jobbet. Jag skulle passa mina kattpojkar eftersom han skulle till Eskilstuna idag. Jag åker dit imorgon och sedan hem på kvällen igen. Han har ett rum där hos sin kompis. Det går väl säkert att ordna övernattning åt mig också, men jag känner inte för det den här årstiden. Kompisen bor lite primitivt om jag så säger. Lite som mitt stugliv fast med rinnande vatten inomhus. Jag fattar inte hur han orkar detta vintertid. Men men… vi är olika vi människor. På eftermiddagen fick jag veta att det var ändrade planer, F skulle åka dit först på lördagen.

Jag satte mig en stund när jag kom in igen och kollade bloggar och ägnade mig åt ”baravara”. En klar favoritsyssla. 🙂

Gjorde en ny frukost, som fick tjäna som lunch. Klockan var nästan halv ett. Efter extrafrukosten sorterade jag en stor kasse med papper. Sedan var det dags att förbereda mig för avfärd. Ibland känns det som att jag aldrig blir klar med något. Men egentligen kan det väl kanske kvitta så länge det går framåt.

Jag hämtade bilen och körde till Uppsala. Stannade till vid Stora Coop vid Boländerna och gjorde inköpen till föreläsningskvällen vi skulle ha på skolan. Jag hade tur och man bjöd på Briska cider med olika smak. Självklart köpte jag. Köpte ost kex, vindruvor och godis också. Man bjöd på en kycklingpasta också, jag fick smaka och tog ett recept för framtiden. Måste verkligen tillaga en sådan gryta. Tror den kan passa som matlåda.

Eftersom jag hade gott om tid gick jag till IKEA och fikade. Åt en bit pizza också eftersom jag inte ätit så mycket under dagen. Sedan åkte jag in till centrum, parkerade och gick till skolan.

Det var Andreas Mazetti Pettersson som berättade om sin avhandling om 1500-talsjesuiten Antonio Possevino.
Han började med att berätta om själva arbetet med avhandlingen och berättade sedan om Possevino. Det var riktigt spännande för jag hade aldrig hört om den mannen. Han var till och med i Sverige en sväng.

Efter föreläsningen bar vi ner resterna av ost och kex till cafeterian i källaren och sedan var vi ett gäng som gick iväg för att ta en öl eller två. Men det visade sig vara svårare än vi tänkt. Själv hade jag helt glömt att det var fredag och därför fullt överallt. Men vi hittade platser i baren på en belgisk pub.

De hade flera goda alkoholfria öl att välja bland. Jag provade två olika.

Klockan var mycket när R och jag gick till bilen för att åka hemåt. K som jag lockat att komma på föreläsningen cyklade hem till sin katt Sigge.

Jag skjutsade R dit han bor och åkte sedan hem. Klockan var verkligen väldigt mycket. Men jag hade haft så trevligt! Det behövde jag.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Det är tur att man har en givande fritid när jobbet är ett sattyg

 1. Rosamund Wilkinson skriver:

  🥰🥰🥰

 2. Ingrid skriver:

  Du använder verkligen din fritid väl och hinner med en massa intressanta saker och gårdagen var inget undantag.
  Ha en skön lördagskväll!
  Kram, Ingrid

 3. Micke skriver:

  Alkoholfria öl fungerar faktiskt, riktigt goda till och med, nästan liiiite godare än med alkohol i kan jag känna ibland.

  En härlig kväll där, precis som sig bör en fredag.

  Ha en fin kväll nu Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *