Elden är inte lös

Eftersom det blev sent igår var jag tvungen att gå upp svintidigt för att göra en köttfärspaj och sedan försöka hinna sortera ett par kassar till innan vi skulle iväg. Vi skulle vara i Eskilstuna vid 13-tiden.

Men när vi var på väg, fast ännu inte hunnit ur stan, ringde S, han som egentligen heter F, och sa att han skulle göra ett akut jobb och att det var bättre att vi kom vid 15-tiden.
Eftersom vi nu fick lite mer tid åkte vi till stugan för att kolla till den lite. F klippte lite på häcken och en buske som stormen gått illa åt under vintern. Jag plockade fram ett antal påsar med papper som behövde gås igenom för att se om något behövde sparas. Hittade bara ett papper som skulle vara kvar samt två tjugor. Resten tog vi med oss i en kasse.

Vi var inte i stugan så länge, vi var ju bara på förbiresa. Jag hann i alla fall hälsa på en av grannarnas gulliga 14-veckors schäfervalp. Snufflan skällde på allt och alla och jag blev lite irriterad på henne. Skälliga hundar är faktiskt irriterande.

Det fanns några blåsippor vid grindstolpen som vittnade om att våren var på väg.

Vi åkte sedan mot Eskilstuna men stannade till vid Solberga eftersom jag glömt en del saker hemma. Hela salladsmaterialet låg kvar i mitt kök så jag köpte isbergssallad, tomater och gurka. Köpte några saker till, påskgodis som reades ut och påskmust light till mig.

Trots att vi hunnit så mycket så kom vi fram före S. Men han kom inte så långt efter oss. Jag bar in i köket och skar till salladen. Satte in pajen i ugnen för att den skulle bli varm igen.

Under tiden startade S en eld i eldningstunnan. Jag hade med mig 8 stora kassar med papper som skulle brännas. Sådant där som man inte kan lägga i pappersinsamlingen eftersom det innehåller information som inte får komma på villovägar. Jag har en hel del sådant liggandes från alla år som föreningsaktiv och förtroendevald.

F och S åkte ett ärende och när de kom tillbaka dukade vi fram maten. S hade satt på grillen och grillade chorizo och majs. Men jag åt bara paj och sallad. Jag blev ändå proppmätt.

När vi ätit och solen gått bakom huset och det började bli lite kallt åkte F och jag hem igen. Det är ändå ganska långt och tar sin tid.

Jag var jättetrött när jag kom hem och satte mig bara en stund och lyssnade sedan på ljudbok och la mig ner. Hade tänkt ta ett bad, men det orkade jag inte. Imorgon är det fri sovning.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Elden är inte lös

 1. Ingrid skriver:

  Så trevligt med ett grillparty!
  Hoppas att du får sova länge i morgon.
  God söndag!
  Kram, Ingrid

 2. Anna i Portugal skriver:

  Att inte ens orka ett bad, då tänker jag du måste varit riktigt trött 🙂 Hoppas du sover gott i natt och sover riktigt länge i morgon bitti!

 3. Znogge skriver:

  Vilken bra och trevligt dag det blev och grillat är ju alltid så gott!
  Smidigt att bli av med papper på dessutom.

  Som hundägare möter man självklart många andra hundägare och det jag har noterat är att många bjäbbiga och skällande hundar är just små hundar. Samtidigt så är det en sak som man kan förhindra om man motar Olle i grind. Miss T blir ofta utskälld men svarar i princip aldrig vilket vi uppskattar.

  Hoppas att du sover som bedövad nu!

  Kram och god söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *