Två ord på T, tvätt och tårta

Med en fullspäckad vecka framför mig hade jag ju önskat att få sova tills det var dags att gå upp. Men jag vaknade redan strax före två och var sedan vaken till tio över fem. Så meningslöst när jag behövde gå upp senast klockan åtta.

Trots den avbrutna sömnen så kom jag upp som planerat. Hade inget val faktiskt. Dagen var planerad. Inte in i minsta detalj, men tillräckligt detaljerad.

Efter diverse morgonpyssel och en del pluggande var det dags för tvättstugan. Den här gången hade jag bestämt mg för att bara tvätta kläder, inga lakan eller handdukar. Jag har tillräckligt för att vänta till nästa gång eller till och med boka en särskild tvättid för just lakan. Anledningen var att jag ville hinna göra annat än att tvätta. Pluggade medan tvätten torkade.

Det var skapligt rent idag. Men stora klumpar av tvättmedel blockerade och var tvungna att rensas bort. Det är förbjudet att använda pulvertvättmedel i vår tvättstuga, men flertalet grannar är för dumma för att förstå den informationen.

Ute var det sol och fint. Ganska varmt mitt på dagen också. Men än så är det långt till vår. Det var bara 1 grad när jag gick upp vid 8-tiden.

Blommande Scilla

När jag var klar i tvättstugan åkte jag till min bror och svägerska. Tog vägen förbi Bromma Blocks och köpte en Prinsesstårta. Ville ha något med mig.

Det var ju tyvärr rusningstid, eller i alla fall början på den, och bilköer större delen av vägen till Södertälje. För att inte tala om hur det var i Södertälje. Suck!

Det var väl som vanligt att besöka dem. Brorsan med sitt tröttsamma tjurande och nejsägande. Svägerskan trött av att behöva passa honom. De skulle kunna ha det så bra om han bara bjöd till lite och kämpade på. Men icke sa Nicke. Suck!

Vi åt först varsin hamburgare med bröd som M gjorde i ordning. Sedan drack vi kaffe och te, min bror ville hellre ha te än kaffe just idag. Det var bara O och jag som åt tårta, M äter aldrig tårta. Sedan fick han ett par bitar att lägga i kylen för att äta senare. Så jag har en halv tårta med hem. Ska i alla fall fika med F imorgon. Varken han eller jag orkade ses ikväll. Kanske tar jag en bit till morgonkaffet innan jag ger mig av hemifrån imorgon.

När jag väl kom hem satte jag mig med ett glas rött och tittade på Morden i Sandhamn. Sedan var det dags att försöka få lite sömn. Imorgon är ännu en fullspäckad dag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Två ord på T, tvätt och tårta

 1. Znogge skriver:

  Hur svårt kan det vara att följa regler i en tvättstuga… Suck säger jag bara.

  Synd att din bor är lite muttrig och en nejsägare. Livet blir inte direkt roligare då men ibland är det svårt att lära gamla hundar sitta.

  Hoppas du får en fin tisdag!

  • Kraka skriver:

   Han hade en stroke 2018 och det är efter det som han totalt är motvalls kärring när det gäller allt. Visst har det med hans personlighet att göra, men han saboterar ju för sig själv. Nu har han börjat vägra promenera och blir bara förbannad när man säger till honom att om han slutar gå sitter han snart i rullstol.
   Han har så små men efter stroken och har haft en himla tur. OM han bara tränar kommer han fortfarande att kunna ”komma tillbaka” men han bara vägrar. Fortsätter han så är han snart ett sängliggande kräk. Allt är bara ”nej”, ”det går inte”, jag kan inte” osv… Hans sambo är på väg in i väggen efter att ta hand om honom. Dessutom får de i stort sett ingen hjälp från vården. Där är också bara nej, nej, nej. Suck!

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag är väldigt tacksam att jag har min egen tvättmaskin och slipper allt tvättstugetjafs.
  Tråkigt att din bror är lite grinig, men rart av dig att uppvakta med tårta på hans årsdag. Trevlig tisdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Nej, ingen fyllde år igår. Min bror fyller i november. Jag köpte en tårta ändå, bara för att jag kände för det.
   Det är problematiskt med allt detta vägrande och nejande. Det är A och O att träna efter en stroke. Tidiggare har han ju promenerat mycket, men nu vill han inte det heller och jag såg ju direkt att han gick betydligt sämre än senast jag såg honom. Jag vet ju från mitt yrke hur fort det går att hamna i rullstol om man slutar använda sina ben. Han vägrar förstå vilken enorm tur han haft som fick så små skador av stroken. Han bara tjatar om sitt körkort. Men nej, han ska inte köra bil i trafiken. Han som är så lättstressad numera.

   Ha en fin tisdag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *