Plötsligt var batteriet nästan tomt

Egentligen hade jag tänkt att gå upp riktigt tidigt, men eftersom det blev ganska sent igår så fick det duga med klockan 6:00.
Eftersom det inte är någon idé att köra söder ut vid den tiden utan bättre att vänta ut rusningstrafiken kom jag inte iväg förrän betydligt senare. Men jag använde tiden effektivt till att plugga.

Vet inte hur dags jag var vid stugan, men kanske vid halv elva eller elva. Bytte om och började köra ris till kvistkomposten. Det är en rätt jobbig syssla eftersom man inte kan lasta så mycket i skottkärran. Men jag gick väl så där fyra vändor i alla fall. Det är en bit att gå.

Bytte sedan om för att åka i till stan och göra några ärenden. Gick upp till T-banan och på vägen köpte jag en Chorizo med bröd och räksallad. Med facit i handen borde jag kanske köpt en tunnbrödsrulle. Men jag kände mig mätt och belåten för stunden.

Klev av vid Skanstull och promenerade bort till Södermannagatan där Hängmatta har sitt lager. Hade kommit överens med dem att jag skulle komma och hämta min klänning. De har ingen affär längre, den försvann under pandemin. Men jag betalar via Klarna och tycker det är praktiskt att hämta mina varor. Annars kastas paketet utanför dörren och man vet aldrig om det ligger kvar.

Sedan åkte jag till Hötorget och gick ner till Cinnamon för att prova en sko. Hade ringt innan och kollat att de hade den och i rätt storlek. Det är en klacksko i svart.

Sedan gick jag till Thelins och drack kaffe och åt en mazarin. Nu borde jag nog haft vett att beställa en smörgås. Men det gjorde jag inte. Trots att jag redan då var matt och svag i benen.


Gick sedan ner till Katolska bokhandeln för att lämna handskar till R som han glömde i min bil i fredags. Han var inte där just då, men jag lämnade dem till honom som jag tror är hans chef. Han har i alla fall fått dem har jag fått veta via sms.

Nu var jag riktigt trött och matt, men släpade mig till T-centralen och tog T-banan mot Skarpnäck. Som tur var hade jag en burk Cola zero i min kasse. När jag druckit den mådde jag lite bättre. Men jag hade helt klart vätskebrist.
När jag kom till Skarpnäck insåg jag att jag aldrig skulle orka ta mig till stugan. Som tur var skulle bussen gå om 4 minuter. Det är inte vanligt att jag åker buss. Gör det i stort sett bara när det är mörkt. Av säkerhetsskäl. Jag är vandrare och kan normalt gå. Men jag är dålig på att både äta och dricka när jag har mycket att göra.

När jag kom till stugan tänkte jag först lägga mig och sova någon timme. Men sedan, när jag såg att aktivitetsbandet behövde laddas och laddaren var hemma, bestämde jag mig för att köra hem.

Hemma sjönk jag ner på schäslongen och pluggade en dryg timme. Sedan ringde F och jag gick upp till honom med tårtbiten som var kvar. Det var inte riktigt en halv tårta, men nästan. Vi drack kaffe och jag gosade med mina kattpojkar och med Snufflan.

Nu är jag hemma igen. Ska se andra delen av Morden i Sandhamn och sedan sova. Imorgon är ännu en dag med en mängd planerat.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Plötsligt var batteriet nästan tomt

 1. Ingrid skriver:

  En dag med en massa olika aktiviteter som vanligt. Du är verkligen effektiv, men jag blir lite matt bara av att läsa hur mycket du hinner med på en dag och dessutom utan något ordentligt bränsle.
  Hoppas att du får en god natt!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Kan kan bara instämma med Ingrid. Hoppas du sover gott i natt för sömnen lär du behöva!
  Kram och sov gott!

 3. Anna i Portugal skriver:

  Hoppas natten varit bra och att även ditt eget batteri fått välbehövlig laddning.

 4. znogge skriver:

  Läste precis om ett paket som försvann här i närheten och det är verkligen surt. Tyvärr är det inte ett säkert sätt tydligen…

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *