Tisdag i grått

När jag vaknade hade L åkt. Hon jobbar som förskollärare vissa dagar. Eftersom hon har ett städföretag, med anställda, jobbar hon där ibland. Men idag var det förskolan som gällde.

Hade sovit 11 timmar och 29 minuter när jag vaknade. Då är de 2 timmar och 13 minuter jag var vaken mitt i natten borträknade. Tror det räcker för jag kände mig inte trött alls. Däremot var det tröttsamt att vädret var grått. Eftersom L bor ute på landet hade jag planerat hur jag skulle sitta i trädgården med en kaffekopp och mina filosofiböcker.
Det är så rofyllt här, lite som från min barndom. Jag är inte uppvuxen på landet men mina morbröder bodde så. Speciellt en av dem. Morbror K var inte bonde. Eftersom han var statarson var han dräng. Statarsystemet var avskaffat, men de som varit del av systemet fortsatte som innan. De fick lön i pengar, men bara en liten sådan. Morbror K och hans fru H bodde i en stuga på gården, men som jag minns det var det ju inte hela stugan utan bara något rum och kök de disponerade. Jag minns dem ju bara som folkpensionärer. Men deras pension var så låg att det inte fanns på kartan att sluta jobba. I alla fall morbror K jobbade ända fram till sin död. Jag tror, men minns inte säkert, att han blev 70 år. Min andra morbror var något slags gårdskarl på livets höst och reparerade och skötte trädgården åt en Stockholmskvinna som ägde ett hus utanför Strängnäs där han och hans fru A bodde i ett rum och kök.

Förmiddagen, då jag var själv, gick åt till att plugga, skriva inköpslista, prata med F i telefon och beställa torrfoder till mina pojkar. Kingston äter i stort sett inget torrfoder så det är i första hand åt Orvar.

När L kom hem från jobbet drack vi kaffe och åkte sedan in till A6 i Jönköping. Vi började med att gå in på Classe och sedan var vi i den ena affären efter den andra. Vi planerade att avsluta med inköpen på Stora Coop.

När vi gått runt inne på Classe var vi redan trötta och gick och fikade på Arnes.

Kaffe och varsin Napoleon var mums.

Sedan fortsatte vi genom den ena affären efter den andra. På Cassels provade vi kläder. Jag köpte några plagg, men inga långbyxor.

På Body Shop köpte jag duschgel och bodybutter med vårens nya dofter. Sedan insåg vi att klockan var hur mycket som helst och att det där med att laga mat och äta hemma nog fick strykas på dagens program. Istället gick vi till en restaurang som hade buffé.

Plockade till mig lite av varje och blev jättemätt. Det var helt okej, men ingen sensation.

Innan vi gick från restaurangen reviderade jag inköpslistan och strök det som skulle vara till dagens middag. Sedan gick vi först och köpte vin och sedan in på Stora Coop. Jag var tvungen att kolla flera gånger att alla varorna var scannade. Det blev så billigt, bara drygt 500 kronor för det vi köpte. Då köpte jag ändå lax, som är dyr mat, och kryddor och annat som inte direkt är billigt.

Vi åkte hem och satte oss och tittade på veckans andra avsnitt av Morden i Sandhamn. Sedan gick L och la sig. Hon skulle jobba tidigt.

Jag satt och tittade på lågorna som rörde sig bakom glaset. Det var varmt och skönt. Svarade på ett mail och lyssnade på ljudbok en stund innan jag släckte för kvällen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tisdag i grått

 1. Znogge skriver:

  Allt var inte bättre förr och många hade det tufft. Sedan är förvisso dagen pensioner allt annat än roliga men det finns ändå en annan trygghet.
  Synd på väderomslaget. Här känns det nästan som vinter just nu. Hade varit gott att sitta ute och plugga annars.
  En bra dag fick ni i alla fall. Napoleonbakelse har jag inte ätit på år och dar. Tyckte inte om det som liten men numera gillar jag grädde.
  Önskar en god natt nu!
  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Tänk så de fick slita för brödfödan förr. Statarna var ju nästan slavar under bönderna.
  Det var en ordentlig inköpsrunda ni var på igår. Jag håller med Znogge – jag vet inte när jag åt en Napoleonbakelse senast. Undrar om de smakar lika gott som jag minns dem.
  Hoppas att natten varit lugn!
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 3. Anna i Portugal skriver:

  Vad skönt att andas lantluft. Och du sov verkligen många timmar, fantastiskt att du kan göra det, jag kan aldrig ta igen förlorad sömn. Mysigt att sitta framför brasan!

  • Kraka skriver:

   Ja, det har varit sköna dagar. Imorgon är det dock slut på den för på fredag börjar jag jobba igen. Men det är skönt att bara ha en kort bit, 11 mil, att köra. Ha verkligen lyckats ladda energi de här dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *