Vart tog våren vägen

Egentligen hörde jag L när hon åkte till jobbet, men plötsligt var klockan strax efter åtta. Måste ha slumrat till. Eller så var jag inte vaken på riktigt.

Gick upp och gjorde kaffe och två mackor. När jag tittade ut genom fönstret fick jag syn på något jag inte välkomnade…

Bilen var täckt med snö och ute på marken låg snön. Den smälte bort under tidig förmiddag, men jag vill inte ha snö och temperaturer som ger halka. Mina arbetstider är inte lämpliga för sommardäck och snöväder i kombo.

Satt länge med mitt kaffe och gjorde ”ingenting”. Funderade över livet, både i dåtid, nutid och framtid. Ute sken solen och det var lätt att tro att det skulle kunna vara skönt ute. Men det var 6 grader och alldeles för kallt. Inte för att gå ute, men för att sitta och läsa.

Gjorde mer kaffe och började äntligen läsa. Halv tolv vräkte snön ner igen och jag var både glad och tacksam att jag avhållit mig från att ta en promenad. Det hade multnat på den senaste timmen så jag var inte förvånad. Snöovädret var kortvarigt och snön låg inte kvar. Och ja, det är april och det är inte för inte som just den här typen av väder kallas aprilväder.

Sen snöade det igen och så höll det på. Så fort det såg ut att ljusna upp så kom det ett nytt snöfall.

När L kom hem började jag fixa dagens middag. Gjorde lax i ugn med färskosttäcke, en tomat-mozzarellasallad och potatis.

Till efterrätt blev det äppelsmulpaj med vaniljsås. Sedan behövde vi vila lite framför brasan innan L skulle åka för att skjutsa barnbarn.

Det dröjde ett bra tag innan jag vilat upp mig efter den stora måltiden och orkade plugga en stund igen. Jag är inte van att äta så där mycket. Blir helt utslagen numera efter för mycket mat. Men gott var det!

L kom hem vid 20:30-tiden och vi satte oss framför brasan och pratade med vin och ostbågar. Det är min sista kväll här, imorgon börjar jag jobba igen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vart tog våren vägen

 1. Znogge skriver:

  Ja vilket aprilväder men det är som det är. Här var morgonen rejält kall men det tog sig under förmiddagen och blev helt okej ändå. Hoppas ni slipper mer snö nu.
  En bra dag får man väl säga och maten lät väldigt god. Här blev det köttbullar med potatismos. Inte så spännande men funkade en torsdag.
  Kram och sov gott😴

 2. Ingrid skriver:

  Här har vi sluppit snö i alla fall, men kylslaget är det. Hoppas den där snön hos er snart försvinner. Sonen var i Dalarna på en jobbresa några dagar i början på veckan och det kom snöbilder därifrån också.
  Njut nu av den sista lediga dagen!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *