Första vardagen i maj

Om det var en res- och festdag igår så var det en vanlig vardag idag. Var så trött när jag skulle upp och kom faktiskt inte ur bädden halv sju som jag behövde. Klockan var halv åtta innan jag gick upp och då var det knappt benen bar mig.

Drack kaffe och gav mig av mot Uppsala. Trodde in i det längsta att jag skulle hinna stanna på Stora Coop och köpa både något att äta för stunden och något till lunch. Men när jag passerade där insåg jag att tiden inte räckte.

I skolans cafeteria fanns det kakor framsatta. Skolan bjuder på kakor till kaffet, men kaffe ska man betala för. Om man inte har eget med sig. Det hade jag inte den här gången. Det som också fanns var ett fat med knäckebröd. Gissar att det var något som blivit över sedan Kvalborgslunchen. Jag tog en skiva och åt som frukost.

Klockan 10:00 började lektionen. Allmän etik var dagens kurs. Det blev en intressant dag med både genomgång och intressanta diskussioner.

På lunchen gick jag ut en sväng. Köpte några pennor på Akademibokhandeln. Gick sedan till Pressbyrån och köpte en korv med frenchbröd. Sedan tillbaka till skolan. Vi hade lektioner till klockan 16:00.

Fick plötsligt ett mail om att PostNord levererat en försändelse. det var precis så det stod. Inte var den var levererad. Man påstod däremot att man aviserat med sms. Det hade man inte. Inte till mig.
Jag ringde och fick stå i telefonkö en evighet. Jag var rätt uppretad och sa att jag tycker PostNord är ett skitföretag. För det är precis vad jag tycker att de är. Man lyckas ju aldrig göra rätt. Killen i telefon läxade upp mig för att jag sa så om PostNord. Han skyllde på företaget som skickat paketet. Hade han bara bett om ursäkt så hade jag inte varit tiondelen så arg. Men just det här moderna sättet att inte göra rätt, inte vara serviceinriktad och dessutom skylla ifrån sig är inte okej. Visst, vill PostNord vara ett skitföretag så fine. Men de kan ju åtminstone be om ursäkt för att de är så usla på sitt jobb.
Senare ringde jag företaget, Bitiba, och där bad man om ursäkt flera gånger för att PostNord betett sig som de gjort. Ingen visste ju riktigt var paketet var. Det visade sig att man levererat till fel person på fel adress. Nu kände jag ju personen, som råkade vara min son, men det var ändå dubbelfel.
Förra gången, då det var två kollin krånglade man till det ännu mer och dumpade ett paket utanför dörren och hälften var ”borta” men dök sedan upp några dagar senare som avisering att det skulle hämtas i Veddesta. Så nej, PostNord kan inte sitt jobb och tycker dessutom att den som är missnöjd ska skärpa till sig. För de är så bra och ofelbara. Suck! Dubbelsuck! Trippelsuck!

Efter skoldagen stannade jag kvar och gick ner i cafeterian och riggade upp min dator. La in en räkning, den till Vingresor för min kommande Londonresa. Jag tog den via Resurs för att slippa lägga in mitt kortnummer. När man betalar hela beloppet på en gång kostar det ju inget extra. Det är alltid skönt att slippa gödsla med känsliga kortuppgifter.

Klockan 18:00 skulle jag på teamsmöte med Kamratföreningen Gamla Fjellstedtares styrelse. Vi skulle gå igenom det sista inför årsmötet och den gemenskapsdag, Gamla Fjellstedtares dag, som är nu i maj. Det blev ett bra möte, jag har inte riktigt känt att det varit det tidigare. Men kanske behövdes lite tid för att bli en del i styrelsegruppen. Det där med gruppdynamik är ju inte helt enkelt alltid.

När mötet var slut packade jag ihop, hämtade bilen och åkte till Stora Coop i Boländerna för att göra en storhandling. Tisdagar är pensionärsdag och då får man 5%. Jag fick lite drygt 80 kronor i rabatt. Fick en avstämning också. Kände det på mig när jag gick för att betala. Hade staplat kassar och stora lådor Mjau mjukmat på ett sätt som gjorde att jag hoppades att jag inte skulle få avstämning. Men jag hade kunnat slå vad om att det skulle bli så. Men hon som kollade gjorde det så bra och försiktigt så inget rasade. Allt stämde. Förstås. Jag är både noga och ärlig.

Sedan åkte jag hem, bar in, parkerade i garaget, gick in och packade upp och in i kylen och bytte sedan om för att åka och städa toaletterna på koloniområdet. Jag har städningen den här veckan och nästa. Blev tvungen att tanka innan jag gav mig ut på E4:an. Det var naturligtvis något fel på pumpen och den skyllde också ifrån sig och envisades gång på gång med att visa ”Kortfel” på displayen. Sedan stängde den ner sig helt. Fick flytta bilen till en annan pump och det är nog så besvärligt på macken hemma där det alltid, nästan oavsett tid på dygnet, är knökfullt.

På koloniområdet körde jag in till min egen parkeringsplats. På lördag öppnar man bommen och jag brukar fuska med att parkera utanför när den är stängd och jag bara ska vara där en kort stund. Hade tagit med mig vatten hemifrån, men det visade sig att man satt på vattnet nu. Undrar om det var så klokt… Men det är ju bara att hoppas att det inte blir minusgrader igen.

Städade i flygande fläng och åkte sedan hem igen. Satte mig med veckans första avsnitt Morden i Sandhamn. Det var så skönt att vara hemmahemma och jag njöt av att lägga upp benen, dricka kaffe och äta en mazarin. Det är livskvalitet.

Under dagen, på rasterna, har jag gjort en budget för att få ihop maj månad. Inte en detaljerad, men en dagfördagplanering så att det går ihop sig. Kanske. Tiden alltså. En tidsbudget. Maj är en fullspäckad månad men det finns även en hel del trevligheter inplanerade.

Nu gäller det bara att få energin att räcka och inte tömma batteriet igen. Jag laddade ordentligt under de där dagarna hos L. Som tur är finns det flera ”laddstationer” inplanerade under månaden. Så det ska nog kunna hålla sig över 50%-nivån så länge inget oförutsett inträffar. Men det är svårt att hinna sova och äta. Det är två områden där det ofta fallerar.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Första vardagen i maj

 1. Lisbeth Lindkvist skriver:

  Oj vilken fullspäckad dag!
  Hoppas T Körberg ger energi på lördag😀 vi ses!

 2. Znogge skriver:

  Ännu en fullspäckad dag i ett rasande tempo minst sagt.
  PostNord är väl inte den vassaste kniven i lådan utan oftast den leverantör som tar längst tid på sig. För övrigt brukar vi mest ha otur med att det beställda är skadat.

  Så typiskt med en avstämning. I vår ICA-butik får allt packas upp och det gör man vackert själv och sedan får allt packas ner igen. Suck. Willy’s kollar två eller tre varor så det känns smidigare.

  Då var det städveckor för dig igen. Kanske skönt att ha gjort det i början av säsongen. Även om det skulle bli frost så tror jag att det krävs mer för att det ska frysa.

  En tidsbudget är nog så viktig som en ekonomisk sådan. Jag har oftast ganska så fullt upp och då jobbar jag inte. Nu är det självvalt och jag ägnar mig åt trevligheter så det är en bra balans.

  Önskar en fin tisdag!

  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Efter den dagen måste det ha varit väldigt skönt att komma hem och få koppla av.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 4. Pingback: Men först ska jag sova | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *