Men först ska jag sova

Hade en välbehövlig fri sovning. Men det visade sig att jag bara sovit fem timmar så jag gick och la mig igen. Har en del sömn att ta igen. Men innan jag somnade om kollade jag lite på nyhetssajter och en av de första artiklar jag fick syn på var den här om PostNord. Skönt att få bekräftat, även om jag visste, att det är något allvarligt fel på dem. Jag skrev ju om paketdebaklet igår.

Eftersomm jag somnade väldigt sent så blev det inte så mycket sömn sammantaget. Men jag kände mig ändå nöjd när jag gick upp strax efter elva. Att det blev så sent innan jag somnade berodde dels på att det var sent redan när jag kom från toalettstädningen. Sedan hade jag tänkt mig en kopp kaffe och en mazarin och en stund av första avsnittet Morden i Sandhamn. Men jag fångades av programmet och kunde inte sluta förrän jag sett båda avsnitten och fick veta hur det slutade. Klockan var en bra bit över tre innan jag släckte och la mig ner.

Klockan var nästan halv tolv när jag åt frukost, som väl kan räknas som lunch med tanke på tiden. Sedan blev jag sittande med kaffe en stund till. Läste nyheter och bloggar. Gjorde även en dagsbudget för de timmar jag hade att spendera denna dag. Räknade med att jag hade 12 timmar till mitt förfogande. Från 12:00 till midnatt.
På programmet stod bland annat, utan inbördes ordning:

 • Diska
 • Städa i hallen och köket del I, alltså en början
 • Toastädning på kolonin (Det är min del av GA, Gemensamt Arbete, att städa toaletter i två veckor)
 • Läsa, halva boken av Maurice Merleau-Ponty som ska diskuteras på seminarium på fredag
 • Mata och sällskapa med mina kattpojkar (kan kombineras med läsningen)
 • Förbereda mig inför heldagen på skolan på fredag, del I
 • Handtvätta några plagg
 • Ladda tvålbehållarna
 • Bära ut till återvinningen

F kom förbi med sina nycklar och jag fick gosa lite med Snufflan. Han ska åka iväg och göra ett bokslut. Men han är tillbaka redan imorgon.

Jag satte mig en stund och slösade en hel kvart. Men jag behövde lite reflexionstid. Bland annat för att svara på ett mail från henne som lägger scheman.
Gjorde även en till kopp kaffe.

Satte igång med dagens planeringsprogram och markerade med när det var klart. Klockan tickade på och jag insåg att det skulle bli tufft att hinna.

Tog en paus, gjorde två knäckemackor och tittade en stund på avsnitt 2 av My life is Murder.

När jag varit på kolonin tog jag vägen förbi Bromma locks och köpte bröd och rengöringsmedel på Stora Coop. Åkte hem och gick till katterna hos F. Stannade en halvtimme och speciellt Orvar var sugen på att gosa.

När jag kom hem gjorde jag varma mackor och tittade sedan på ännu ett avsnitt av  My life is Murder. Sedan fick det vara sovdags och nya tag imorgon.

Vitsippor bakom toalettbyggnaden, alldeles nedanför där bikuporna brukar vara. Såg inte kuporna, men jag tittade faktiskt inte efter dem så de finns säkert där.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt hemmahemmaprojekt 2023, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Men först ska jag sova

 1. Znogge skriver:

  En intensiv dag som vanligt och mycket på dagordningen. Det är ju inte så att dina lediga dagar är speciellt lediga. Inte konstigt alls i och för sig med tanke på att du både pluggar och sedan jobbar på annan ort. Så en stuga som ska skötas.
  Senaste avsnitten av Morden i Sandhamn var väldigt spännande ja. Sluter så där dock.

  Kram och sov gott!

  • Kraka skriver:

   Slutet var helt klart en besvikelse. Men vi får väl se om det blir en fortsättning.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Hoppas att du har fått en god natts sömn, för det måste du verkligen vara i behov av.
  Jag förstår dina känslor inför Postnords agerande. Det är ju bara för dålig!
  Trevlig torsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *