Hit och dit och rena snurren

Att jag har en hel del att stå i har säkert inte undgått någon. Mycket farande fram och åter har det också varit. Tidigt idag tog jag ett beslut som (kanske) underlättar lite.

I vart fall så började dagen tidigt, hade en del kvar att läsa inför heldagen i skolan. Kroppen och kroppsligt heter kursen och innehåller en hel del spännande aspekter.

Jag läste och reflekterade. Det var så kallt i lägenheten, trots att temperaturen nog var rätt okej. Men ventilationen gör att det hela tiden blåser. Jag var tvungen att lägga mig i ett varmt bad för att fungera.

L skulle komma hit den här helgen och jag har fixat och donat hemma men kände mig inte klar. Från början utgick jag från att stugan inte var något alternativ eftersom det inte skulle finnas något vatten. Men nu har man ju satt på vattnet och stugan är, när jag tänkt fram och tillbaka, ändå det bästa alternativet. Då behöver jag heller inte åka fram och tillbaka för toastädningen. Det är både tidsödande och ett dåligt alternativ om man vill vara miljömedveten. Tidsmässigt skulle det inte fungerat att åka T-banan.

Eftersom jag inte förberett alls för att bo i stugan ännu blev det bråttom att packa och planera. Vad behövde tas med? Vad kunde köpas på en shopping under kvällen. Bestämde mig för att skriva listor på rasterna på skolan. Det brukar vara tid jag använder till sådana privata göromål. Ibland gäller det att använda all ”spilltid”.

Det blev en bra dag i skolan med bra diskussioner kring boken. Men jag var riktigt trött den sista timmen.
På lunchrasten var jag ute en sväng på stan och plötsligt fick jag syn på precis rätt doppresent i ett skyltfönster. Det gjorde att jag aldrig hann köpa något att äta, men det fungerade ändå.

Det tog tid att komma hem, det är alltid så mycket trafik. Väl hemma hann jag dricka en kopp kaffe och äta två rostade mackor. Sedan hämtade jag bilen och bar ut min packning. Skulle precis hinna köra bilen till stugan och sedan åka in och möta L vid bussen från Jönköping. Men så blev det förstås inte. Det hade hänt en olycka på Essingeleden, en liten bil hade fått hela fronten smashad av en långtradare. Men det såg inte ut att vara några personskador. Men tid tog det. Vi stod helt stilla i 30 minuter.

När jag kom till stugan hade en av grannarna parkerat på vägen och jag hade ingen tid till godo som jag kunde vänta så det fick bli gästparkeringen. Bar bara in min kasse med böcker och sånt. Det var ju bara 8 grader ute, som i svaldelen på ett kylskåp, så maten fick vara kvar i bilen.

Bussen hade varit sen så L behövde bara vänta 10 minuter på mig. Vi köpte frukost på Coop på Centralen och åkte sedan till Skarpnäck. Vi hade bestämt att äta där.

Scampi i god sås och ris. Varsitt glas vitt vin till det. Det var himmelskt gott.

När vi ätit betalade L, hon bjöd mig, och vi promenerade till stugan. Stannade flera gånger för att titta på månen.

När vi var framme bar vi in sakerna från bilen. L plockade sedan in i kylen medan jag gick iväg och städade toaletterna. När jag var tillbaka eldade jag lite i spisen, bara så att skorstenen blir varm. Det är så kallt och jag vill inte elda i kall skorsten så det ryker in. Satte på mitt enda fungerande, eller halvfungerande, elelement. Det var 10 grader inne i stugan. Då får man faktiskt kosta på sig lite elvärme.

Imorgon ska vi ha fri sovning. Jag är så uttröttad nu och behöver verkligen vila.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hit och dit och rena snurren

 1. Znogge skriver:

  Ja, att det är fullt upp hos dig har i alla fall inte undgått mig. Imponerande att du både hinner och orkar.
  Trevligt i alla fall med en helg i stugan och jag hoppas att ni fick upp värmen.

  Kram och god lördag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är trevligt. Nej, vi fick upp värmen till 11 grader. Men nu har vi löst det.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag du håller dig onekligen sysselsatt. Att du bara orkar!
  Ha en skön lördagskväll!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack! Har haft en mycket bra lördag och lördagskväll. Hoppas du också haft en bra lördag.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *