Å Tommy, Tommy, hej Tommy, du var helt okej, hej Tommy

Trots att det var kallt lyckades jag somna och sov riktigt djupt när jag blev väckt av telefonen. Det var H som ringde. Men jag hann inte svara. Eftersom det var tidigt blev jag orolig och ringde upp. Men det var bara att hon ville att jag skulle gå med på ännu en fest. Som var idag. Jag var ju redan upptagen och sa ett det inte gick.
Jag var också inbjuden till den festen och hade skaffat en egen biljett om jag nu inte haft annat för mig. Sen var det inte mer med det. Trodde jag.

L och jag gjorde kaffe och åt frukost. Sedan åkte vi iväg för ärenden. Vi åkte till Port 73. Dels för att köpa en värmefläkt hos Jula. Jag hade hittat den kupévärmare jag använt när f var baby och satt på timer till hans nattmål. Jag visste ju när han brukade vakna för att få mat. Det va inte kallt alls i den lägenheten, men en baby behöver lite extra värme.Men jag behövde ytterligare en fläkt.

På Jula köpte jag, förutom fläkten, sådana där stora briketter som man eldar med. De är som kompakt pressad spånskiva som är precis lagom att få in i spisen. Vill prova om det fungerar. Vad jag hört ska de brinna länge.

När vi varit på Jula la vi sakerna i bilen och gick sedan in på Stora Coop och köpte det vi kommit på att vi behövde. Utan lista. Vilket betydde att vi glömde några saker.

När vi kom hem till stugan lagade jag middag medan L vilade. Kokade pasta i olika färg. De är inte färgade med färgämnen utan med spenat och tomat. Till det tillagade jag vegetarisk färssås. Vi drack varsitt glas Gött rött till maten.

Efter maten gick vi och la oss en stund innan vi skulle klä oss och åka in till stan. Jag somnade och sov i 20 minuter. Det behövde jag.

Vi gick upp i lagom tid och bytte om. Åkte in till stan, Mariatorget. Vi skulle se Tommy Körberg på Rival.

Det var en oväntat bra föreställning. Han bjöd på sig själv och gjorde även lite narr av sina egna tillkortakommanden.

Han sjöng många av sina mest kända låtar, men även några i alla fall inte jag hört. Han var, kort och gott, bra!

Efteråt åkte vi hem till stugan. Jag satte på båda fläktarna och satte fyr i vedspisen. Nu har vi en temperatur på 20 grader, vilket är mer än jag har hemmahemma. Inatt ska det inte vara svårt att sova på grund av att man fryser. Jag brukar alltid säga mig, när jag fryser, att så kallt som vid Lago Grey, när vi tältade, är det i alla fall inte.

H hade skickat ett sms till mig som jag blev väldigt upprörd över. Hon gick på mig på ett orättvist och onyanserat vis. Hon var helt enkelt arg för att jag prioriterat L framför att gå på fest med henne. Hon blandade in flera icke relevanta, livsval jag gjort och kallade mig känslostyrd. Det var så elakt!
Klart jag prioriterade en aktivitet med L som var planerad för cirka ett halvår sedan. Hon hade dessutom rest upp till Stockholm för att tillbringa tid med mig. Hade jag bara lämnat henne åt sitt öde hade jag väl kunnat kallas känslostyrd. Men jag höll mig till en planerad plan och umgicks med min vän som vi planerat. Man kan faktiskt inte ringa vid 9-tiden en morgon och tro på allvar att jag ska kasta alla planer och göra som den personen förslår. Jag är arg, upprörd och besviken. Jag tycker jag betett mig rätt och rättskaffens. Att bli anklagad för att inte bry mig om saker och att göra, och vara, fel är inte okej.

Nu ska jag sova. Imorgon har vi andra planer. Ska bli roligt med ännu en dag med L.

 

*För den som undrar, och känner sig förvirrad, är rubriken en travestering av Carolas låt ”Hej Mickey”.

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Å Tommy, Tommy, hej Tommy, du var helt okej, hej Tommy

 1. Anna i Portugal skriver:

  Nu framgår det inte vad H är i relation till dig. Det kan ju påverka valen tänker jag. Låter som du hade en fin kväll i alla fall.

  • Kraka skriver:

   H är en nära vän sedan 15 år tillbaka. Men även nära vänner måste kunna acceptera att man inte står i första rummet hela tiden, vid varje tillfälle. Att dessutom ringa fem över halv nio en lördagsmorgon och förutsätta att jag ska kasta allt planerat över bord och följa med henne på en fest! Det är ju galet.
   Jag ska inte citera hennes långa sms som var fyllt av elakheter och påhopp, det vore inte schysst. Men jag är chockad över påhoppen som är både fel och irrelevanta i sammanhanget. Hon anklagar mig för att vara känslostyrd eftersom jag inte sa till L att hon fick gå själv på Tommy Körberg och istället gå med henne på en fest. En organisation, som jag visserligen sympatiserar med, men som har betydligt lägre prio än vänskapen med L. Vänskapen med L är också 15 år, även om jag känt henne längre eftersom hon fanns i umgängeskretsen några år tidigare.
   Till saken hör att jag också var inbjuden till det här 10-årsjubileet och skulle haft en egen biljett om jag inte redan varit upptagen. Att hon, utan att kolla med mig först, köper en biljett åt mig får hon skylla sig själv för.

 2. Lisbeth Lindkvist skriver:

  Tur vi fick träffa Tommy😀en Tommy som är både rolig, proffesionell
  och med lång erfarenhet av livet. Idag blir det nya möten att ta tag i🥂🎂.
  Och ett Stockholm i strålande sol☀️☀️☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *