Fem en fredag v. 18: Nyheter

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är den största nyhetsrubriken du sett idag?
 2. När blev du senast upprörd över nyheterna?
 3. Vilken var den första nyhetshändelsen som påverkade dig?
 4. Vad får för mycket uppmärksamhet i media på sistone?
 5. Hur tar du in nyheter?

 

 1. Det är söndag idag när jag skriver. Jag kollar igenom nyhetsflödet och ser många ”intressanta” nyheter. Men någon ”största nyhetsrubrik” kan jag inte välja. Det är bara mer av samma som vi matas med.
 2. Hahaha… Jag blir upprörd varje dag. Mer eller mindre så fort jag läser en nyhetssajt.
 3. Jag kan inte minnas några nyhetshändelser från tidiga år. Eller jo, det gör jag förstås. Men att jag påverkades av dem minns jag inte. Men jag minns att mamma grät när Dag Hammarskjöld blev dödad. Det var hösten 1961 och jag var nyfyllda 6 år och, måste jag erkänna, inte alls politiskt varken bevandrad eller intresserad. Jag blev nog mest förvånad, vi kände ju inte honom.
 4. Kriget och olika gissningar om vad som ska hända. Dessa spekulationer skapar bara ångest och är meningslösa.
 5. I första hand läser jag nyhetssajter och olika informationsmail jag prenumererar på. Det är ytterst sällan jag lyssnar, eller tittar, på nyheterna. Men det är egentligen inget medvetet val, men praktiskt för mig som har lite andra tider i min livsrytm.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem en fredag v. 18: Nyheter

 1. znogge skriver:

  Numera har det blivit en tydlig tendens till att man gör andras sorg till sin egen vilket jag inte helt förstår. Dock förstår jag att man blir både upprörd, arg och ledsen över saker som händer men sorgebiten är så personlig. Ett exempel är när den mördade Englas begravning sändes i direktsänd teve. Ett märkligt beslut tyckte jag.

  Palmemordet tyckte jag man blev påverkad av för det var liksom en ny hotbild som gjorde entré i Sverige.

  Önskar en god söndagskväll nu!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Man matas ju med nyheter hela dagarna från olika medier, men jag försöker alltid se en nyhetssändning på tv. Gör jag inte det känner jag mig nästan lite skamsen. Man ska ju försöka hänga med i var som händer i världen.
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Fem en fredag v. 19: Trasiga ting - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *