Andas in, andas ut

Sov gott, men vaknade några gånger under natten. Men kände mig ändå nöjd när jag gick upp.

L och T hade redan ätit frukost, men åt en andra frukost tillsammans med mig. Hembakat bröd bjöds det på. Kaffe förstås. Sedan packade jag ihop och bar ut till bilen. Det regnade lite.

Kom väl iväg vid halvelvatiden och körde mot Uppsala. Trots att jag ätit ordentlig frukost började jag må illa. Jag gör lätt det när jag är både trött och lite småstressad. Det är lite för många saker på gång just nu. Det enda som hjälper, vilket det gjorde den här gången också, är att äta något.

Svängde in vid Stora Wäsby och köpte två vanliga cheeseburgare som jag åt i bilen medan jag vilade på parkeringen. Sedan åkte jag hem.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att lägga mig och vila. Låg ganska länge, men sov bara trekvart. Kollade sedan med F och han tänkt följa med mig på min tisdagsshopping. Det hade han inte och jag åkte iväg till Bromma Blocks.

Hade en lagom lista som jag betade av och efteråt tog jag en fika och en räkmacka. De har det på Stora Coop i Bromma Blocks på tisdagar som ett extraerbjudande. En stor, fin räkmacka och kaffe för 59 kronor. Det fick bli min middag.

Åkte hem. Tog omvägen förbi macken i Sollentuna och tankade så jag slipper det imorgon. Det är för det mesta betydligt mindre kaotiskt där än på macken hemma.

Packade om lite och tog med vissa varor in för kyl- och frysförvaring. Men det mesta fick vara kvar i bilen. Det är inget självändamål att bära och kånka fram och tillbaka.

Innan jag tog tag i övriga saker på min lista unnade jag mig en stund med benen högt och lite lugn och ro.Behöver ladda batterierna inför kommande jobbperiod.

Kvällen, för det var redan kväll när jag kom hem, använde jag till en del pappersarbete, pluggade 2½ timme och packade. Jag tog också ett skumbad.

Plötsligt kom jag på vad jag glömt. Jag skulle skriva på papper på postop Huddinge. Ringde och kollade att pappret verkligen fanns där. Sedan åkte jag genom natten. Gav mig av klockan 00:13 och var hemma och tillbaka i min schäslong klockan 03:00. En nätt liten utflykt. Men då hann jag hämta diverse i stugan också.

När jag kom till postop blev jag bjuden på både kaffe och tårta. Det var kvar efter att man haft avtackning för M B. Men hon ska fortsätta jobba. Det är ju så det oftast är. Man går formellt i pension, men sedan fortsätter man jobba. Vem kan ens tänka sig att leva på pensionen i vår inkomstklass…

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Andas in, andas ut

  1. Znogge skriver:

    Att du orkar känner jag spontant men det är go och tåga i dig minst sagt. Retfullt att du behövde ge dig av mitt i natten men fördelen var väl att det var lugnt i trafiken då. Passande att det blev en god fika i alla fall.
    Nej, pensionerna är allt annat än feta så det gäller att ha stenkoll på ekonomin. Många väljer nog att arbeta längre i den mån orken finns. Personligen tycker jag det är riktigt illa att det ska vara så här, Har man jobbat ett helt liv ska man kunna klara sig utan problem när man är pensionär. Med risk för att sticka ut hakan så finns det personer som inte tagit ett vettigt handtag men ändå trillar bidragen in. Nåja, det är en annan diskussion.

    Önskar en god onsdag nu!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *