Hallå våren, vart tog du vägen

Hann väl sova så där fyra timmar innan det var dags att gå upp. Men jag sov 40 minuter i bilen på eftermiddagen också. Men imorgon har jag fri sovning.

Fick med mig allt som är viktigt, men jag verkar ha glömt en kasse hemmahemma. Det var i den jag bland annat hade schampo. Men det går ju att köpa. I övrigt verkar allt viktigt finnas med. Hade äntligen packat upp allt.

Innan jag åkte åt jag frukost med F på MacD. Kaffe och två McToast. Stannade sedan på vägen och åt en chorizi i frenchbröd och en kanelbulle till kaffet. När jag kom fram åt jag rostat bröd och drack kaffe. Stannade ett par gånger till efter vägen för att vila, sov en stund strax norr om Jönköping på en rastplats.

Det regnade när jag lämnade Stockholm och fortsatte regna till ungefär vid Ödeshög. Ibland regnade det så pass kraftigt att det knappt räckte att ha högsta fart på vindrutetorkarna. Massor av vatten var det på vägen också.

Det var soligt och fint när jag kom fram till Södra Ljunga. Men det är inte varmt. Våren verkar ha vänt tillbaka.

Det kan verka rörigt med saker i kassar och på små bord. Men de är uppsorterade så jag vet precis var allt är. Det är sällan jag hänger in kläder i garderoberna. Jag har två klänningar med mig. En ska jag ha på dopet på Pingstafton och en ska jag nog ha när Fia fyller år. I övrigt har jag en kjol och ett par långbyxor med mig. Mängder av underkläder och sockar. Ska huvudsakligen jobba och sova. Har fyllt upp en hylla i ett av kylskåpen också. Imorgon ska jag laga mat.

Tittade på ett avsnitt av Tyst vittne. Det har kommit en ny säsong. Kändes som att jag kunde kosta på mig lite playTV trots att jag har massor av plugg att läsa. Det har varit intensiva dagar och jag behöver unna mig vila och uppladdning.

Pausade tittandet en stund och gick ut och hämtade in mina tomatplantor. De är bara ett halvt dussin och är fullt hanterliga att ha med på resan. Vågar inte lämna dem i bilen, det finns risk för att det blir frost under natten och de kan frysa i bilen. Jag har ingen som i nuläget kan ta hand om plantor som behöver vistas inomhus. F har en del andra planer. Det är betydligt lättare när de kan vistas ute på kolonin. Men jag har ett ljust och bra rum, idealiskt för att driva växter. Tror jag…

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hallå våren, vart tog du vägen

 1. Znogge skriver:

  Måste säga att det är lite lustigt att tomatplantorna vredet med dig men varför inte! Ibland finns inga andre lösningar. Även kassar kan innebära struktur. Så trevligt med dop och en födelsedag att fira framöver.
  Kram och sov gott!

  • Kraka skriver:

   Skulle vilja påstå att det är en lösning helt i anda med de lösningar på udda problem som den riktiga Kraka skulle gjort. 😀
   Ja, kassar är en bra lösning vid korttidsboenden. Dessutom finns det inga lådor här, bara garderober att hänga kläder i.
   Kram

 2. Ann-Christin skriver:

  Fina klänningar du har med dig. De blir säkert bra på kommande fester. 👍Anki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *