Förberedelser och start på arbetsperiod

Hade fri sovning, vilket i och för sig inte innebar att jag sov speciellt länge. Blev ganska precis 8½ timme med några minut hit eller dit.

Gick ner och gjorde kaffe och mackor. En av de andra gästerna hade radion på förfärligt högt, tror att det var BBC-news, men det hjälper ju inte. Jag kunde knappt höra mina egna tankar. Det där med hänsyn verkar vara ett typiskt svenskt fenomen. Tror han var tysk eller holländare. Jag gick upp och hämtade mina hörlurar och satte på mig. Utan att lyssna på något. Bara för att stänga ut lite av oljudet.

Gick upp och klädde mig. Sedan satte jag igång ett större matlagningsprojekt. Kokade potatis, gjorde två sorters lax i ugn, en med färskosttäcke och en med peppar för att sedan ha romsås till. Gjorde falukorv i ugn med lök och stekte potatis till den. Stekte även ägg att ha till pyttipanna, men den hade jag haft med hemifrån. Medan saker var  i ugnen pluggade jag. Men det krävdes en hel del passning av maten så det blev lite splittrat.

Hade tänkt sätta mig ute och läsa, men efter att ha kollat temperaturen reviderade jag planerna. Solen skiner, men det är kallt. Väldigt kallt om man ska sitta ute. Det var inte att tänka på. När jag var barn kallade mamma Kristihimmelfärdsdagen för Första sommardagen och det var då jag fick börja använda knästrumpor. Vän av ordning vet ju, förstås, att det är en rörlig helg så det var ju inte precis logiskt. Men hon hade lärt sig det av sin mamma och förde vidare till mig och min bror. Nu var det väl mest jag som drabbades, pojkar på den tiden hade inte knästrumpor och kjol. Nu verkar det vara lite annorlunda även med den saken. I alla fall i den Stockholmsförort där jag har mitt hemmahemma.

Nej, det är ingen drogodling. Det är alldeles vanliga tomater som måste stanna inomhus tills det blir varmare ute. De följer med mig på resan eftersom jag inte hittade någon ”barnvakt” åt plantorna.

Tittade klart på Tyst vittne som var ett tvådelat avsnitt. Orkade bara se första delen igår. Sedan pluggade jag ett par timmar.

Gick ut och satte mig och läste. Det var varken varmt eller kallt, men jag hade tillräckligt med kläder på mig för att det skulle fungera.

Gick in och tog en dusch. Tänkte sedan sova, men det fungerade inte alls. Gjorde några knäckemackor och tittade på playTV. Blev i alla fall lite vila i sängen.

Klädde mig och packade min nattlunch. Det blev dags att åka till jobbet. Första natten av 4, eller 7 om man räknar bort en ledig natt på måndag.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Förberedelser och start på arbetsperiod

  1. Pingback: Saker är inte alltid vad de synes vara | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *