Ledig, en tolkningsfråga

Så blev det då äntligen dags att avsluta majs sista arbetspass. Jag skulle ljuga om jag inte skrev att jag var trött, på gränsen till utmattad. Även om det var de tre första passen som varit mest arbetsamma så var de övriga fyra också arbetsintensiva. När jag räknade ihop mina timmar kom jag fram till att jag jobbat 70½ timmar på en vecka. Helt inom arbetstidslagens ramar. Dels var de 11 timmarna dygnsvila uppfyllda och även så de 38 timmarna veckovila. Dessutom var det veckorna 20 och 21 som jag jobbat och ur ett arbetsgivarperspektiv var det ju två veckor. Men i min värld är torsdag kväll till fredag morgon veckan efter bara en vecka. Nu var det ju inte min arbetsgivare som lagt det schemat, det hade avdelningens schemaadministratör gjort. Men, men… det hade väl inte direkt gått någon nöd på mig under arbetsveckan. Trötthet kan ju sovas bort. Om man hinner…

Jag hann sova 1 timme och 22 minuter innan det var dags att plocka ihop, bära ner till bilen, dammsuga och tvätta golvet. Var så trött att jag nästan var manisk när jag raskt tog mig nerför och uppför trappa gång på gång. Innan jag åkte bokade jag rum för sista veckan i augusti och berättade sedan om mina reseplaner för hösten.

Körde sedan till Stojby. Fia fyllde år och vi skulle fira henne. Jag installerade mig i det rum de kallar balkongrummet. Sedan hämtade vi barnbarn dels vid skolbussen dels på förskolan. Därefter blev det fika med mackor, bullar och prinsesstårta.

Det var bara flickorna (barnbarnen), Fia och jag. U var ute på ärenden. O, flickornas pappa, kom sedan och hämtade dem för de skulle på ett annat kalas senare.

Jag kände mig panikartat trött och sa att jag var tvungen att sova om jag skulle orka kvällen. Så det gjorde jag.

När jag kom upp tiggde jag till mig lite kaffe och när sonen som bor i Norge kom med sambo och barn blev det dags för middag.

Vi åt en alldeles underbart god kycklingsallad och några av oss vuxna drack vin till.

Efter maten var det dags för ”arbete”. Fia var engagerad i delar av matlagningen inför dopet som skulle bli på lördagen. Jag skar rädisor i klyftor och skalade sedan en väldig massa vitlök som jag sedan pressade. Den skulle vara i crème fraiche som skulle klickas i soppa vid lunchen. Vi jobbade intensivt och det blev sent. Ännu en gång tiggde jag kaffe och Fia och jag drack kaffe och åt tårta. Mitt i natten. Jag fick även ett glas rött.
Ännu skönare var det att lägga mig och sova.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ledig, en tolkningsfråga

 1. Znogge skriver:

  Så skönt för dig med ledighet och vad är väl bättre då än att direkt landa in i en fin helg.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så härligt att få avsluta arbespasset och åka till Stojby och fira Fia. Det blir väl skönt att få vara lite ledig nu, för det låter verkligen tufft med 70,5 tim på en vecka.
  Ha en fin pingstdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *