Fem en fredag v. 21: Positivitet

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är en bra sak med den här veckan?
 2. Hur har du vänt något negativt till positivt i veckan?
 3. Vad har gjort dig glad idag?
 4. Vad är något du kommer göra för din egen skull i helgen?
 5. Ser du glaset som halvfullt eller halvtomt?

 

 1. Beror på var i veckan vi befinner oss.
  Om det var i fredags, då ElisaMatilda publicerade, var det att jag äntligen vakade av och har en relativt lång ledighet från jobbet framför mig.
  Om det är idag, söndag, så är det lördagens festligheter med ett planerat dop och ett överraskningsbröllop. Det var så trevligt!
 2. Min patient förbättrades på flera sätt under veckan. Det är bara att hoppas på det bästa, intensivvårdspatienter är sköra länge.
 3. Idag söndag är jag glad för att jag har trevligt hos Fia och U.
 4. Helger med goda vänner är alltid för min egen skull. Men som introvert tar det ändå på krafterna och jag försöker hinna vila lite också.
 5. Jag är en optimist. Men jag är också en realist och kan inse att glaset faktiskt är halvtomt. Hur gärna jag än vill att det ska vara halvfullt.
  Dessutom beror det på vad glaset innehåller. Att det är halvfullt är inte alltid det bästa, ibland kan det vara bättre att det är tomt…

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem en fredag v. 21: Positivitet

 1. Znogge skriver:

  När det gäller glaset är det inte svart eller vitt. Ibland är det bättre om det är tomt precis som du säger. En fin helg har du i alla fall haft!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så bra att du fick en fin helg efter dina tuffa arbetspass, men det måste kännas bra när en väldigt sjuk patient blir bättre.
  Ha en fin annandag pingst!
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Fem en fredag v. 22: Accessoarer - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *