Vilodag, i alla fall var det tänkt så

Hade fri sovning på söndagsmorgonen, vilket var både skönt och välbehövligt. Men sedan drog dagen igång. Vi åt frukost tillsammans med P och I och deras barn. De skulle sedan resa hem till Norge.

Jag bestämde mig, efter att på nätet kollat öppettiden, att åka till återvinningsstationen i Norremark med mina två kassar burkar och flaskor. Jag gillar deras pantanläggning.
När jag kom fram var det lång kö och jag såg inte vad som hände. Men det visade sig att de inte alls hade öppet, trots att det stod så på nätet. Nu höll folk med stora släp på och backade för att ta sig därifrån på invägen. Annars åker man normalt bara åt ett håll.
Efter mycket om och men blev det till sist min tur att vända, vilket självklart är lätt med en liten i10.

När jag kom tillbaka hann jag säga hej då till P och I och vinka åt G. Gick runt lite och tittade på blommorna. Kände mig lite irriterad att man inte brytt sig om att uppdatera sin hemsida. Det är ju tyvärr vanligt med felaktiga uppgifter.

Fia och jag satte oss sedan i solen och åt lunch, kycklingsalladen som var kvar. Vi passade sedan på att fika och äta upp det som var kvar av tårtan från i fredags också.

Jag föreslog att vi skulle äta pizza från Spetsmossens pizzeria till middag och att jag skulle bjuda Fia och U. Jag tänkte mig en lugn kväll med bara vi. Men till sist svällde det ut till ett större kalas. Fler ville äta pizza, men givetvis betala för sig.

Vi ringde flera gånger till pizzerian och fyllde på beställningen. Den sista gången var så sent som i bilen in till Växjö.

Vi åkte sedan till C och A för att äta. Då var vi 9 personer och två hundar. Jag som behövde vila från stojande! Men det var trevligt i alla fall.

Henry, det nydöpta barnet, och jag hade ett moment. Men han tröttnade snabbt på tanten och ville till sin pappa.

Det tog en bra stund innan det var dags att åka hem och jag sjönk utmattad ner i sätet på Fias bil. Då fick jag syn på den vackra himlen. Tyvärr ger bilden inte rättvisa åt färgerna.


När vi kom hem skyndade jag mig upp på rummet och bytte till nattkläder och hade lite egentid medan jag skrev om lördagens begivenheter. Men sedan gick jag ner till Fia och U som tittade på en Wallanderfilm. Jag har sett den tidigare så jag kunde snabbt ta mig in i handlingen.

När filmen var slut började ett program om en obehaglig, amerikansk sekt com var väldigt spännande att se. Det finns mängder med otäcka sekter i amerika och jag vet väldigt lite om de flesta av dem.Den här hade jag inte ens hört talas om. Det var tidigare medlemmar som lyckats ta sig därifrån som berättade.

Efteråt ville jag ha te och Fia och jag drack varsin kopp och åt vetebröd. Sedan somnade jag snabbt när jag lagt mig.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vilodag, i alla fall var det tänkt så

 1. znogge skriver:

  Ännu en bra dag i finaste sällskapet! Men kanske inte så avkopplande 😉

  Kram och god måndag!

 2. Micke skriver:

  Härligt där tycker jag mig förstå, toppen ju.

  Wallander är ju Wallander, har sett alla och står i begrepp att köpa hea serien på DVD, det är ju min lilla ”grej”, streaming är inte min grej, än iallafall. 😉

  Ha en underbar måndagskväll Kraka.

 3. Ingrid skriver:

  Det låter som om du hade en riktigt trevlig söndag med trevligt sällskap och gott att äta.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *