Intensiv dag på intensiven

Skulle upp tidigt, trots att jag inte är någon morgonmänniska. Jag skulle äntligen få den där x-tra introduktionsdagen som vi förhandlat oss till. Inför sommaren.

Jag hade en lista klar som jag skrev ut och sedan hade jag en heldag med E. Jag blev visad avdelningarna, akuten och all utrustning där, vätskeförrådet i källaren, läkemedelsförrådet dit man går om något saknas på avdelningen, lite olika apparater jag kände mig osäker på och en hel del annat hann vi också med. Slutligen visade en annan E mig allt som har med brand att göra.

Men faktum kvarstår att hela ”konstruktionen” är galen och vansinnig. Det är bara att hoppas på det bästa och att det inte händer alltför många hemskheter under den period vi ska jobba ensamma. E sa att hon tror att det kommer att vara många som ommer att ifrågasätta sig själva som sjuksköterska efter sommaren. Det tror jag är ett rimligt antagande. Jag har ju redan bestämt mig för att aldrig utsätta mig för att jobba en sommar igen. Utom på Huddinges postop. möjligen. Jag har fått nog av sommargalenskaper. Det var ju lite sådant där jag var förra sommaren också.

På vägen hem köpte jag ostkaka, färska bär och spraygrädde. När jag kom hem började jag med att ta en fika.

Gick sedan upp till rummet och sov middag nästan en timme. Länge sedan jag var så trött.

Hade behövt plugga några timmar, men har bestämt mig för att gå upp tidigt imorgon istället och ta ett par timmar innan jag reser hemhem.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

3 svar på Intensiv dag på intensiven

 1. znogge skriver:

  Det var ju skönt i alla fall att du fick en hyfsat ordentlig introduktionsdag. Sedan kan vi bara hoppas på att allt går som det ska under sommaren och att för lite personal inte ställer till det. Trots allt finns det en gräns för vad man klarar av att utföra.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, jag var orolig ända in i det sista att dagen inte skulle bli av. Nu är det bara att hoppas på en så bra sommar som möjligt. Ska ”vila upp” mig lite nu innan nästa arbetsperiod. Ledig till natten före dagen före midsommarafton (torsdagen).

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så bra att du fick en ordentlig introduktion inför sommaren, men det måste kännas tungt att gå in i jobbet när man redan från början känner att det inte kommer att fungera.
  Jag ser i ditt svar till Znogge att du är ledig fram till natten före midsommar, så jag hoppas att det blir trevliga veckor.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *