Spinning wheel, around and around

När jag började fundera på rubrik tänkte jag först på perpetuum mobile men insåg snabbt hur dumt det var. Perpetuum mobile är en evighetsmaskin, men den behöver ingen tillförd energi. Men visst känns det som ett evigt spinnande hjul. Samma saker igen och igen.

Idag packade jag mina saker igen och reste hemhem. För vilken gång i ordningen har jag för länge sedan tappat räkningen på.

När jag kom hem la jag mig och vilade en halvtimme innan jag bytte om för att åka till skolan i Uppsala. Det var dags för terminsavslutning och sommarfest.

Det tog en evighet att komma fram. Hann med tre stillastående bilköer innan jag var framme i Uppsala. Tror den första just bara var, så där som att det mer eller mindre alltid är köer i Stockholm. Den andra var något som hänt. Vet inte vad, men det kom utryckningfordon med blåljus. En sådan där svart bil. Den tredje gången var det en bil som behövde bärgning. Men ungefär en timme sen var jag framme.

Man hade bestämt sig för att ha festen inomhus eftersom det var så kallt. Det är verkligen riktigt kallt för att vara i juni. Bara åtta grader och jag såg i väderappen att det ska bli så lite som 5 grader.

Det serverades olika sallader och röror. Pizzabitar fanns det också. Som dessert var det Pavlova.

Skolans trevliga band spelade en rad kända låtar och vi sjöng Den blomstertid nu kommer.

Jag och K, som jag läst med tidigare och som satt i kårstyrelsen förut, gick ganska tidigt. Hon bjöd mig på en öl (alkoholfri eftersom jag skulle köra bil) på en pub i närheten så vi skulle få tillfälle att prata lite. Hon följde mig sedan till parkeringen innan hon cyklade hem och jag åkte mot Stockholm. Klockan var mycket för när jag körde förbi Stora Coop var det redan stängt. Hade ett ärende dit, men det får jag ta imorgon.

När jag kom hem var jag trött och bestämde mig för att ta nya tag imorgon. Behövde verkligen sova.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby. Bokmärk permalänken.

4 svar på Spinning wheel, around and around

 1. Znogge skriver:

  Ännu en minst sagt intensiv dag men också en dag med trevligheter.
  Hoppas du kan ha fri sovning i morgon.
  Kram och god sen kväll!

 2. Tantaugusta skriver:

  Trafiken var hopplös igår. Vi skulle på en studentmottagning i Sigtuna och det tog 2 timmar att köra från Nacka.

  Vad trevligt med sommarfest på skolan. Jag hoppas på att läsa en kurs till på Newman i höst, får se när antagningsbeskedet kommer.

  • Kraka skriver:

   Jag ska inte läsa något i modul 1. Ska resa lite då. Men i modul 2 har jag sökt kurser. Du måste komma på julfesten. Den har vi i studentkårsstyrelsen hand om. Jag brukar laga en del mat till den.

 3. Ingrid skriver:

  Så trevligt att ni fick avsluta terminen med en sommarfest och som på alla skolavslutningar sjunga Den blomstertid….
  I dag har jag gjort ”din” soppa på rädisblast. Det blev riktigt gott!
  Ha en lördag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *