Ännu en dag med rundgång

Vågade inte ha fri sovning, hade tvättstugan klockan 11:00. Men jag vaknade nästan en timme före alarmet så jag hade inte behövt något alarm.

Vakande med en hemsk huvudvärk. Tycker alltid det är så orättvist när jag får hemsk huvudvärk när jag inte druckit en endaste droppe alkohol. Men så är det ofta. Men koffeinbrist är ofta en orsak.

Efter första baljan kaffe, motsvarande typ tre kaffekoppar hade huvudvärken blivit betydligt bättre. Men jag behövde ytterligare två baljor innan värken var borta.

F och alla djuren kom hem från Skåne. Jag sa he till mina katter och senare även till Snufflan. Följde med upp eftersom F ville låna mina kattlådor. Han hade glömt lådorna i Skåne.

Klockan 11:00 hade jag tvättstugan. Det var lite äckligt här och där, men ändå acceptabelt. Något som liknade blod var intorkat i stora fläckar på mangelduken, mmen jag hade ändå inte tänkt mangla.

Tvätta är gula prickar, jag tvättade tre maskiner och torkade. När det sista var i torken åkte jag till Stora Coop i Rotebro och köpte mjukmat, kattsand och frukost till mig och F.
Jag hade gjort en packlista för Londonresa I medan första omgången tvätt var igång. Det gäller att pussla med tiden.

F och jag åt frukost hos honom. Men klockan var ungefär 14:15 så det kunde väl möjligen räknas som lunch. Jag hade lite bråttom för jag skulle hämta tvätten innan min tid var slut klockan 15:00. Blev tvungen att be F komma ner och vakta dörren för jag kunde inte bära allt och packade i korgvagnen. Men den skulle ju tillbaka och jag hade nog inte kommit in igen om jag stängt dörren. F fick vakta dörren så den inte gick igen. Vågade ju inte ställa vagnen utanför och hoppas på att någon skulle lyfta in den. Här plockar man till sig allt löst man hittar. Man har till och med stulit stolen som fanns i tvättstugan. Så nu får man antingen sitta på bordet eller golvet. När jag flyttade dit 1981 fanns det till ch med strykjärn. Men det ar det någon som skar av sladden till och stal för många år sedan. Det är inte att undra på att jag tycker mina grannar är helt dumma i huvudet. Suck!

När jag var klar med tvätten la jag mig ner en stund för att vila med ljudbok. Somnade och sov 2 timmar 20 minuter. I längsta laget, men jag behövde det.

Gjorde kaffe och planerade kvällen. Det som var kvar av den för klockan var mycket. Alltför mycket… Medan jag drack mitt kaffe tittade jag på Muren. Gillar frågesportprogram.

Bestämde mig för att det var lördagskväll. Kan ju låta märkligt att bestämma. Det är det ju oavsett. Det jag menar är att jag bestämde mig för att bara vara och ta det lugn för att sedan sova och beta av mina listor imorgon.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

7 svar på Ännu en dag med rundgång

 1. znogge skriver:

  Numera har jag dragit ner på mitt tedrickande till bara en kopp på morgonen. Förr drack jag massvis men inte nu längre. Vet inte om jag ser några för- eller nackdelar med det. Det har inte varit medvetet utan sedan jag slutade arbeta har jag kommit ifrån att pimpla te i tid och otid. Nackdelen är väl att jag är dålig på att ersätta med vatten.

  Vi såg också muren. Antingen har frågorna blivit svårare eller deltagarna sämre. Vad vet jag…

  Kram och sov gott!

  • Kraka skriver:

   Jag får numera välja mellan att behöva vakna för att kissa eller vakna med huvudvärk om jag dricker kaffe innan jag ska sova.Dricker jag måste jag upp på toa. Dricker jag inte har jag huvudvärken från hell när jag vaknar. Men ikväll blir det i alla fall kaffe. Är inne på andra baljan just nu. Den här baljan innehåller cirka 3 kaffekoppar så det blir ju en del…
   Ja, man blir förvånad att de tävlande är av så låg klass. För nej, jag tror inte frågorna är svårare än tidigare. Jag svarade rätt på många av frågorna som deltagarna svarade fel på.
   Sov gott!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt att ha tvätten avklarad för den här gången och så skönt att få sova ett par timmar.
  Muren ser jag också. Jag gillar också frågesportprogram.
  Ha en skön fortsättning på kvällen!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är alltid skönt när tvätten är klar. Hade inte tänkt tvätta lakanen, har rätt många så det hade inte behövts. Men de låg ju kvar i bilen, tre uppsättningar, så jag bar dem direkt till tvättstugan och nu känns det bra att det blev gjort.
   Jag behöver ta en tupplur av lite längre slag emellanåt. Jag sover ju så mycket bättre på dagtid än på nätterna. Det syns ju i sömnappen att jag har bättre kvalitet dagtid. Men jag har en sömnskuld som jag hoppas kunna fixa till under den här ledigheten.
   Ha en skön fortsättning du också!
   Kram

 3. Micke skriver:

  Känns igen det där med tvättstugor, innan vi fick nog och skaffade egen i lägenheten så hade man ju ett litet helvete därnere i källaren.
  Min hustru var jättearg ibland, jag med, det var nog lika bra att vi fixade eget iallafall.
  Synd att man ska behöva egentligen men det är ju skönt att slippa ett irritationsmoment.

  Kaffe är ju obligatoriskt här på morgonen men ibland varierar vi med te istället, det fungerar nästan lika bra.

  Ha nu en fin kväll Kraka.

  • Kraka skriver:

   Jag har absolut inte plats för egen tvättmaskin så det är inget alternativ. Men det är ett lotteri att ha bokat tvättstugan. Ibland får man en vinst och det är städat.
   Jag har låg tur med lotterier och spel…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *