London Bridge Is Falling Down – Dag 2

Vaknade strax före 7 am. Gick upp och gjorde kaffe och åt några chokladkex. Bestämde mig för att ta det lugnt en stund på morgonen och sedan planera min dag. Jag är framför allt här i London  för att vara med när Petter blir Licensed Lay Minister på onsdag klockan 7 pm i kyrkan St Cyprian’s. Hans föräldrar är här och jag tror att han dessutom jobbar så vi kommer nog inte att hinna träffas förutom just då. Jag valde ändå att åka hit några extra dagar och ”göra London”. Kändes lite tråkigt att resa hit på onsdagen och sedan hem igen torsdag. London är en underbar stad och jag skulle kunna vara här i veckor. Om jag hade haft råd…

Strax efter 9 am duschade jag och satte mig sedan en stund i sängen innan jag klädde mig för dagens äventyr.

Det var mulet och kallt ute. Gick upp mot Bayswater tunnelbanestation.Jag var på jakt efter mat, ville ha en engelsk frukost.

Tänkte först att mannen som satt på gatan var en tiggare. Men när jag kom närmare visade det sig att det var en arbetare som satt sig ner en stund för att vila.

Fortsatte vägen fram, gick förbi tunnelbanestationen och fortsatte fram till Bayswater Road och tog den åt höger den här gången. Hittade sedan snabbt ett ställe där jag valde att äta min frukost.

En ordentlig frukost och en stor kopp svart kaffe. Vita bönor, ett stekt ägg, korv, bacon, hash brown, champinjoner, grillad tomat och rostat bröd.

När jag ätiti fortsatte jag promenera gatan fram men gick snart över gatan och tog en buss som skulle till Acton Green. Åkte med den till ändstationen och hann se en hel del på vägen. När vi var framme gick jag av och tog nästa buss tillbaka. Den skulle till Piccadilly cirkus.

Klev av när bussen nått sitt mål och fortsatte framåt. Hade inget mål, bara att titta på det som dök upp.

Efter att ha varit inne i några affärer hittade jag en Lego-affär med en massa spännande saker att titta på.

Många satte sig i bilen och deras sällskap tog foton. Funderade på att be någon fota mig, men sedan bestämde jag mig för att låta bli.

Big Ben. I alla fall övre delen.

Nerifrån.

 

Det fanns mängder med fantastiska Legobyggen. Ska försöka hinna få med F dit när vi är i London lite längre fram i juni.

När jag tittat mig mätt på alla modellerna och kunde slita mig fortsatte jag vägen fram.

Gick in på en pub, Greene King, och drack ett glas öl. Man hade wifi och jag passade på att koppla upp mig.

Gick vidare och hamnade i China Town. Var sugen på något att äta, men det kändes tidigt att äta igen.


Den här killen, Ben Dixon, spelade och sjöng på Leicester Square. Han var riktigt bra!


Jag gick och gick. Plötsligt hittade jag ett danskt café som heter Ole & Steen. Nu var det verkligen dag att ta något. Eller, för att vara helt ärlig, att fika.

En ljuvligt god hallonbakelse!

Det finns mängder av spännande arkitektur att titta på. Att  jag är förtjust i torn har väl ingen missat…

Inte lika spännande kanske, men lite speciellt. Här var det människor som bodde mitt i vimlet. Det låg även några som bara hade sin sovsäck att bo i. Hemlösa i storstäderna är ett speciellt problem.

Det var dags att leta efter en tunnelbanestation och åka hem till hotellet. När jag steg av vid Bayswater gick jag in på Saintsbury’s. Köpte bröd, bubbekvatten och en liten flaska vin.

Väl hemma konverserade jag med F som är i Hamburg för att se Tennacius D. De kommer till Lndon den 16:e och då är vi här och ser dem. Men innan dess är jag hemmahemma en sväng först.

Hade tänkt gå ut och äta middag på kvällen. Men så blev det inte. Jag åt de två brödstyckena jag köpt och drack lite rött till. Lyssnade på ljudbok och chillade på sängen. Var egentligen inte trött, men det var skönt att bara vara.

 

London Bridge Is Falling Down är en engelsk barnvisa, ett så kallat Nursery Rhymes

Det här inlägget postades i Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

2 svar på London Bridge Is Falling Down – Dag 2

 1. znogge skriver:

  En intensiv men bra dag. När man är i storstäder behöver man egentligen inte planera så mycket utan var man än beger sig finns det saker att uppleva. Sedan finns det så klart specifika ställen som man vill se.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Precis så är det. Man kan flyta omkring lite och se vad man möter. Särskilt om man varit på platsen förut.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *