Fem en fredag v. 23: Harmoni

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. När var du senast mest balanserad?
 2. Hur är ditt liv när du känner ro i kroppen?
 3. Vad får dig att stressa ner?
 4. Vilken del av ditt liv skulle behöva lite mer harmoni?
 5. Vad för hobby eller aktivitet ger dig mest avkoppling?

 

 1. Ja, det var väl en bra fråga. Det finns alltid en massa som ska göras, ligger efter, ställs krav om och så vidare. Men jag kände mig nog rätt balanserad när jag var i London och kunde ta dagarna som de kom.
 2. Det korta svaret är nog ”balanserat”. Jag är troligen ledig, mina nära och kära har det bra och det finns inget ogjort på de mest akuta ”att-göra-listorna”.
 3. Varma skumbad och att vara med mina katter.
 4. Jobbet. Speciellt på sommaren då vården är ett enda stort kaos. Dock finns det undantag. IVA Jönköping kändes inte det minsta kaotiskt när jag var där sommaren 2022. Den kommande sommaren ger mig däremot en skräckfylld ångest. Det här blir min sista sommar jag tänker jobba. Då är det bättre att jobba mer under resten av året. Kan tänka mig att göra enstaka nattpass på Karolinska Huddinges postop. Men det handlar i första hand om att jag jobbat där länge och känner mig trygg med arbetskamraterna. Inte på att den avdelningen skulle ha en bra ledning. Vet egentligen inte hur ledningen är för man byter chefer oftare än jag byter underkläder. Sånt är aldrig bra!
 5. Läsa, eller lyssna, på deckare. Se film. Lyssna på bra musik. Bara-vara-tid.

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem en fredag v. 23: Harmoni

 1. znogge skriver:

  Så är det ofta tycker ja. Reser man bort finns det inga måsten som pockar på ens uppmärksamhet och då kopplar man av på ett annat vis.

  Förstår att det inte är tilltalande att jobba sommartid, inte under sådana förutsättningar i alla fall. Du har ju valfriheten.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, jag kan ju välja nästa sommar. Önskar bara att jag kunde välja bort i år också. Man lurades ju faktiskt när vi skrev kontraktet. Man visste redan i november, enligt lokalmedia, att sommaren skulle bli så här. Men det mörkade man och skrivet kontrakt gäller. Annars blir det vite. Nu ha min chef i och för sig sagt att företaget kommer att betala vitet om det blir aktuellt. Men jag kan ju inte arbetsvägra innan det händer något. Intensivvårdsvärlden är liten och då kommer jag att bli svartlistad på de flesta sjukhus. Jag känner verkligen hur jag sitter fast i rävsaxen.
   Nu ligger några intensiva dagar framför mig och sedan ska F och jag ut och resa över helgen.
   Kram

 2. Pingback: Fem en fredag v. 24: Sommarstart - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *