Den här veckans version av lördag

Hade fri sovning och vaknade vid åttatiden. Det var sol ute och jag gjorde kaffe. Satte mig ute och efter en stund hämtade jag lite knäckebröd också.

F skulle lämna en nyckel till mig och vi bestämde att han skulle hämta upp mig och vi skulle åka till Willy’s. Han skulle åka till Småland eftersom en av hans nära vänner fyller år idag.

Jag behövde lite rostbröd och en portion färdigmat till lunch. F gick in och handlade medan jag passade Snufflan i bilen. Sedan skjutsade han mig hem till stugan och åkte.

Det tog inte lång tid innan jag förstod att min mobil låg kvar i hans bil. Jag rusade in till en granne och bad att få låna telefonen. Han såg väldigt misstänksam ut så jag skyndade mig att förklara vad som hänt. Så då hämtade han sin telefon.

F kom tillbaka med min telefon och åkte sedan igen. Han hade inte kommit så långt, men det tar alltid tid att ta sig tillbaka. Det är ju inte precis bara att vända.

Jag jobbade med min taggbuskjungel, Det är sommarens projekt. Ja, jag ska ju förstås måla klart huset och förhoppningsvis hinna måla en andra omgång också. Men så värst mycket mer lär jag inte hinna den här sommaren.

En jättehög med bortklippta och nedsågade taggbuskar. Att det kan finnas så mycket taggbuskar… Suck!

Åt lunch och drack saft. Det var så varmt och jag drack i stort sett upp hela kannan med saft.

Fåglarna hade haft ett bo på den gamla stubben. Men det var förra årets bo och nu övergivet. Men väldigt välbyggt.

Stubben är alldeles ihålig och jag har tänkt mig att ha lite blommor på den.

Ska fortsätta i taggbuskjungeln imorgon. Det finns mycket taggbuskar kvar. Dessutom en massa ogräs som ska bort. Men jag har, precis som Sickan, en plan.

Framåt kvällen bytte jag kläder och åkte hem till F och matade mina katter. De blev glada när jag kom. Men ännu gladare blev de säkert när jag gick. Gav mig på dem med en borste och när de kommit fria gömde de sig. Ingen av dem gillar pälsvård.

Åkte tillbaka via Bromma Blocks där jag var inne på lite shopping på Stora Coop. Ville ha sushi. Tänkte sitta ute och mysa. Men ack vad jag bedrog mig…

Jag köpte lite olika matvaror och åkte hem till stugan. När jag klev ur bilen insåg jag att det var kallt. Verkligt kallt. Ingen satt ute och jag gick in och satte mig i sängen med vin och sushi.

Lyssnade klart på en ljudbok och tittade sedan en stund på Muren på playTV. Sedan var den här lördagen slut.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Den här veckans version av lördag

 1. znogge skriver:

  Vilken tur att du fick tag på mobilen för den vill man inte vara utan.
  Varför inte ta bort hela tagbusken tänker jag men det får du kanske inte. Verkar finnas många regler…

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jodå, alla taggbuskarna ska bort. Men de växer in i varann och jag måste ta bort dem bitvis för att få bort dem. Jag är sönderriven på både armar och ben. Det är olika slags taggbuskar, en del har stora hullingar. Så det är ett rätt besvärligt projekt. Jag ska bara behålla mina fläderbuskar/träd.
   Ja, det finns många regler. Men inte just den.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Nog är man beroende av mobilen på mer än ett sätt, så det var för väl att du fick tag i den. Hoppas att du kommer i mål med röjningen av taggbuskar snart. Det låter onekligen jobbigt.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, mobilen har ju blivit en alltiallopryl. Jag ringer sällan, i alla fall inte mer än på den tiden då man bara hade fast telefoni. Men jag läser, lyssnar, har min kalender (som ju också går att nå från vilken dator som helt), alla kontakter osv. Det hade varit mer än olyckligt om den följt med till Skåne, via Småland. Men allt ordnade sig ju.
   Sov gott och ha en fin start på nya veckan!
   Kram

 3. Micke skriver:

  Jösses, tur du kunde få tillbaka telefonen så snabbt iallafall.
  Taggiga buskar är ju ett litet företag att få bort när det är lite många av dem, lycka till med dina projekt denna sommar.

  Två av våra katter accepterar ju pälsvården, till och med gillar det men vår tredje får ”tuppjuck” varje gång, verkar som om hans jaktinstinkt går igång där på något vis.

  Ha nu en fin avslutning av helgen Kraka.

  • Kraka skriver:

   Tack Micke!

   Idag har jag fraktat bort det jag klippte och sågade igår. Sedan tog orken slut och jag har sovit middag i över tre timmar. Men det var bara kompensation eftersom jag inte sov mer än strax över 5 timmar inatt.
   Mina pojkar är i stort behov av pälsvård… Men vad gör man när det inte går. Suck!

   Ha en fin avslutning på helgen du också! Har du sommarlov? Eller har du en så kallad semestertjänst där du jobbar hela sommaren men har ett antal veckor semester? Båda varianterna förekommer ju inom skolvärlden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *