Läkarbesök och sedan en lång vila, längre än planerat

Vi skulle vara hos på hos doktorn 11:15. Men eftersom jag visste att det kunde bli besvärligt att komma iväg startade jag tidigt med förberedelserna.
Orvar fångade jag in i förbifarten och packade in honom i buren. Men då hade ju Kingston sett vad som var på gång.
Jagade ut Kingston från skyddsläget under soffan och till sist så var även han infångad och förpackad.

Hämtade bilen och bar sedan ner katterna. De var lugna när de väl var i burarna. Så det var inga problem. Körde sedan till djursjukhuset och var rejält för tidig.
Vi fick vänta ganska länge men var ändå klara innan vi ens skulle varit där. Tror innte ens att de fattade vad som hände. Veterinären var väldigt flexibel och stack dem i nackskinnet inne i burarna. Sedan åkte vi hemåt igen. Nu ska de tillbaka om ett år.
På vägen tillbaka köpte jag en korv i frenchbröd och en kaffe. Kaffet glömde jag dricka, det blev kvar i bilen.

Jag stannade hos pojkarna i flera timmar. Läste att man ska ha dem under uppsikt några timmar även om biverkningar är väldigt sällsynta. Använde tiden till att vila och att lyssna på ljudbok.

Kingston verkade lite hängig, ville inte äta, och jag ville inte lämna honom. Funderade på om jag skulle ge mig ut och äta något och sedan komma tillbaka.

Efter att fått info om en annan sak som hänt i familjekretsen kände jag att jag inte vill lämna mina kattpojkar ensamma.

Gick ner för att hämta kaffe och mackor och sedan gå tillbaka. Men när jag kom ner låg en avi för ett brev och jag bestämde mig för att hämta det meddetsamma.

När jag ändå var uppe i centrum, en mindre trevlig upplevelse med ett gäng gängpojkar som blockerade vägen, passade jag på att gå in på den hopplösa ICA-affären. Köpte mat, choklad och vaniljmunkar.

Hämtade kaffe hos mig och senaste Släkthistoria. Sedan var jag strax tillbaka hos kattpojkarna och värmde min mat.

Kålpudding

I brevet jag hämtade, som visade sig vara ett paket, fanns en picknickfilt med Klara:s logga. Årets sommarpresent. Troligen har det väl funnits ett kort med, men paketet var öppet i hela ena kortsidan så det hade nog ramlat ut. Klara ger alltid en sommarpresent och en julklapp.

Orvar gick omkring lite, men Kingston var riktigt slö. Ville inte äta. Men jag fick helt enkelt avvakta. Minns ju hur sjuk jag själv blev efter senaste vaccinationen.

Kingston vaknade till och ville äta. Men han orkade inte hoppa upp på katternas matbord så jag ställde ner maten på golvet och då åt han ordentligt.

Hade ett långt telefonsamtal och sedan blev det sovdags. Måndagen var slut.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

7 svar på Läkarbesök och sedan en lång vila, längre än planerat

 1. Znogge skriver:

  Skönt att veterinärbesöket gick bra. Även fyrbenta kan påverkas av vaccin så det var klokt att ha dem under uppsikt.
  Vad är det för fel på vissa ungdomar för något fel är det.
  Trevligt med en liten sommarpresent.
  Kram och god sen kväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, det gick väldigt bra. Tror inte ens att de märkte att de fick en spruta. Ungdomarna ja, de står där hela somrarna och bråkar och säljer knark. I bästa fall sitter polisen 50 meter ifrån och tittar på dem. Men aldrig att de ingriper.
   Förra veckan var det skottlossning i området. Tror inte jag läst om det och jag var inte här då. Men F hörde och träffade också på ett större gäng senare på kvällen om bråkade om betalning för narkotika. Han var ute med Snufflan och bestämde sig för att gå åt andra hållet. Då kom ett par av de efter honom och ville veta varför han var ute på natten i deras område. Men han hade bara gått vidare. Det är inge idé att prata med dem. Jag råkade ju ut för en liknande sak förra sommaren inne på min gård. Uppmanades att ge mig av hem där jag bor ohc inte vara i deras område.
   Det är tveksamt om det går att bo kvar här.

   Kram

   • Znogge skriver:

    Det låter onekligen inte helt optimalt. Väldigt snett i alla fall när kriminella ungdomsgäng gör området till sitt och tror att vanligt folk inte bor där. Jag hade nog valt att flytta även om jag vet att det inte är helt lätt. Samtidigt är det helt galet att skötsamma människor ska tvingas flytta.

    Kram

 2. Irene skriver:

  Monika vet du att du kan ge pojkarna en vacc. som varar tre år? Begär det nästa gång. Skönt att slippa varje år!
  Ger alltid mina det. Nospussar och kramar från oss

 3. Ingrid skriver:

  Så skönt att vaccinationen är avklarad för den här gången.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det gick så bra. Tror inte att de ens förstod att de fick en spruta i nackskinnet. Största traumat för dem var att bli burade. Men väl i burarna sov de hela tiden. Jamade till någon gång, men annars fungerade det över förväntade.
   Nu ska jag strax ta tag i min tisdag…
   Ha det gott!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *