Inte slö, men ganska ineffektiv

Trots att jag har mycket att göra innan nästa jobbsjok var det ingen idé att ha annat än fri sovning på morgonen.

Så fort jag vaknade mötte jag Kingstons blick. Han såg pigg ut. Tänkte att han nog var hungrig. Men icke då. Han ville inte äta. Nosade bara på maten. Orvar åt lite av den maten men lite senare krafsade han på golvet på det där sättet som när katter vill täcka över något.

Serverade Kingston annan mat och då gick det bra att äta. Han är nog återställd efter vaccinationen igår. Kingston är en mycket känslig katt, höll ju nästan på att dö 2017 av en tarminflammation. Det är därför jag daltar lite extra med honom. Han behöver äta ordentligt och ha lite extra omsorger.

Drack kaffe och åt ett par vaniljmunkar. Av någon anledning är det ofta extrapris på fyllda munkar. De här köpte jag på ICA, men Coop har också extrapris på dem nästan hela tiden.
Tog det lugnt, hade beställningsvin att hämta i Barkarby och där skulle man öppna klockan 10:00. Ville hämta innan jag åkte till stugan.

Vid halv elvatiden gav jag mig av, men lämnade en hel del av mina saker kvar hemma hos F. Behövde ju ändå åka dit och se till pojkarna lite senare.

Började med att gå till återvinningen med ett gäng förpackningar. På tillbakavägen kollade jag  om det kommit någon post, vilket jag inte förväntade mig eftersom det kom post igår. Har ingen koll på vilka dagar det kommer post, det är två olika aktörer som delar ut post och jag tror att de delar ut samma dagar och att det är måndag, onsdag, fredag ena veckan och tisdag, torsdag den andra veckan. Men jag har ärligt talat ingen aning. Det kan ju gå en vecka eller två, utan att jag får någon post och vissa veckor ramlar det in högvis varje utdelning.

Hämtade ut bilen från garaget och åkte till Barkarby där jag hämtade två flaskor beställningsvin, Winston the Furminister.

Sedan åkte jag till IKEA för att dricka kaffe och äta en räkmacka. Bara det. Men jag tog en sväng sedan och hittade ett par småsaker som jag verkligen behövde.

Åkte sedan till Plantagen för att köpa Täckbark. Köpte 5 säckar. Vågade inte köpa 10 som jag nog egentligen behöver. Var lite i valet och kvalet om jag ändå skulle lassa in 10 säckar och gå in och betala för 5 till. Men sedan tänkte jag att jag kan göra det nästa gång jag åker förbi. Jag har trots allt en liten bil och att överlasta är knappast bra.

Nu var det dags att åka till stugan, äntligen. Bytte om och rensade en del ogräs och rensade lite mer i taggbuskjungeln. Det var väldigt varmt i solen och jag var tvungen att vila flera gånger och dricka saft.

Till sist var det dags att byta kläder igen och åka hemhem. Jag behövde ett bad och en hårtvätt.

Det var himmelskt att ligga i det varma skumbadet. Verkligen något jag behövde. Ska träffa en person imorgon och vill ju åtminstone vara lite ren.

Plockade med mig några saker och gick upp till katterna. Nu var Kingston riktigt hungrig och vill ha mat genast. Det fick han. Orvar vill också ha mat, men han är inte lika hungrig eftersom han äter en hel del torrfoder också. Kingston äter också torrfoder om han tycker det behövs. Men han vill helst ha mjukmat.

Gjorde lite föreningsarbete, kassörsuppgifter. Drack kaffe och sällskapade med katterna. Insåg att klockan var mycket.Började bli sovdags…

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Inte slö, men ganska ineffektiv

 1. Znogge skriver:

  Så bra att du valde fri sovring för det blev ju en ganska så intensiv dag ändå.
  Klart att man ska få dalta lite extra med sina fyrbenta vänner för det är de värda.
  Kan tänka mig att det var varmt med trädgårdsarbete men där kommer du inte undan med tanke på alla strikta regler…
  God natt och sov gott!
  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Katter kan verkligen vara kinkiga med maten. Jag köpte några burkar billig kattmat i Visby en gång och den var det bara att kasta. De tvärnekade!
  Du hann med att uträtta en hel del under gårdagen.
  Det där med postgången är verkligen knepigt, speciellt om man ska försöka få iväg ett brev man vill ska anlända en viss dag. Det är i stort sett omöjligt nu.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *