Omstuvade planer på ont och gott

Fri sovning, men vaknade redan vid 6-tiden. Hade sovit hos katterna och började med att  servera dem kattmat och gjorde rent i deras lådor. Fixade kaffe och åt lite. Lyssnade på ljudbok.

Försökte ännu en gång nå banken om att ICA i Husby debiterat mitt köp flera gånger. Men nu tyckte de jag skulle avvakta minst till fredag och se om de extra debiteringarna försvann av sig själv. Just nu vet jag inte vem jag avskyr mest, ICA eller Swedbank. Det är alltid något skit med den där ICA-butiken och sedan ett elände att försöka få hjälp av Swedbank. Suck!

Till sist blev det i alla fall dags att åka. Det är inte lätt att hinna med saker när halva dagarna går åt till att försöka få ordning på alla problem som uppstår helt utan att man själv är orsak. Det är ständigt något… Suck!

Klockan var så pass mycket att jag insåg att jag nog var tvungen att tänka om. Jag skulle träffa M, en vän från förr som jag inte träffar så ofta. Sedans var 29 juni förra året.

Tog ett varv med dammsugaren i F:s lägenhet, det var fullt av katthår överallt. Gjorde en kopp kaffe och drack. Gick sedan ner till mig och bytte om och fixade till mig lite.

Orvar

När jag kom ut insåg jag att det varit en god idé att skippa kolonin och istället göra ärenden på stan innan M och jag skulle ses. Det var stekhett ute.

Åkte in till Odenplan och lämnade blod. Jag har varit kallad ett tag men inte hunnit. Jag tänkte hinna med tre saker innan jag skulle träffa M, kanske fyra.

Leverpastejen var slut, men jag tröstade mig med att vi fick en Katalan idag eftersom det var Internationella blodgivardagen. I  övrigt funkade det bra med ost. Vill jag ha leverpastej kan jag köpa det numera. I alla fall så länge so jag fortfarande jobbar.

Efter blodgivning och fika gick jag till provtagningen i Läkarhuset. Man får inte ha tagit blodprov inom en 14-dagarsperiod före blodgivningen. Det är inte ens någon idé att tjafsa om. För de 5 milliliter blod som min provtagning skulle innebära saknar de facto betydelse. Nu förstår jag ju att de flesta som tar blodprover gör det för att de möjligen är sjuka och då ska man inte lämna blod. Förstås! Men jag skulle göra min, något försenade, halvårskontroll av D-vitaminvärdet.

Efter provtagningen gick jag förbi Världens resor för att få hjälp med en synnerligen besvärlig blankett. Men han som skulle kunna hjälpa mig var inte på plats. Ledig just denna eftermiddag.

Fortsatte till min vaccinationscentral för att diskutera vad jag behöver för vacciner inför höstens resor. Vi enades om att jag ska komma i augusti och vaccinera mig mot rabies och mässling samt de orala vaccinerna samt få recept på malariatabletter. Övriga vacciner hade jag redan.

Sedan gick jag ut och in i olika affärer för att få svalka. Hela vägen ner till Radison där vi skulle ses. Jag var tidig eftersom jag tänkt kunna titta runt mer på stan. Men det var alldeles för varmt.

Jag satte mig inomhus och tog ett glas rosé medan jag väntade på M. Vi satt där och pratade en stund och gick sedan vidare till en restaurang på Gamla Brogatan jag sett på vägen dit.

Tagliatelle

Det hände några tråkiga saker på stan och jag ska skriva en anmälan till diskrimineringsombudsmannen. Himla trist faktiskt. Men det var en så tydlig åldersdiskriminering på restaurangen vi åt på. Gamla tanter måste faktiskt också få finnas ute i samhället och inte stuvas undan på äldreboenden. Jag blev faktiskt gråtfärdig av behandlingen, medan M blev skitförbannad för att uttrycka sig milt. Det var ett tjejgäng någonstans i åldersgrupp under 30 som ville ha oss flyttade till annat bord för de ville inte sitta bredvid tanterna. Istället för att sätta ner foten och säga ifrån bejakade restaurangen att vi skulle flyttas till annat bord. Men då bad vi om notan och gick. Någon måtta för det väl ändå vara! Inte en krona i dricks gav vi. Trots att maten varit god och att vår servitör varit mycket trevlig. Men det var innan tjejgänget kom. De hade tjuvlyssnat på vårt privata samtal och sedan gått in och klagat på vad vi pratade om. Det finns inte ord för hur upprörd jag blev och är. Jag sa faktiskt åt dem när vi var tvungna att gå att det var dålig stil att sitta och tjuvlyssna och sedan gå  in och klaga på det man hört. Men de var av den ullen att de inte alls förstod att de betett sig illa. Här är inte ens ett Suck! tillräckligt. Jag blir så trött!

Åkte sedan hem och gick upp till F:s lägenhet och katterna. De fick sin kvällsmat och var nöjda med det.

F skulle komma hem under natten och jag gick och la mig medan jag väntade. Jag hade hans nycklar så han skulle inte komma in utan mig.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Omstuvade planer på ont och gott

 1. Znogge skriver:

  Jag hade gått i taket på den restaurangen. Vad är det för fel på en del människor? Vilken tråkig attityd minst sagt!
  Har du inte haft mässling eller man kanske vaccinerar ändå… Viktigt att ha det som behövs i alla fall.
  Önskar en god sen kväll nu!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, min kompis gick ju bokstavligen i taket. Jag var nog lite för chockad för att förstå vad som hänt. Det kom ifatt mig på vägen hem. Jag har varit borta fårn Stockholm rätt länge och i Göteborg ädr jag varit ute på lokal en del har man inte samma trista attityd. Jag hade verkligen inte öfrstått att unga vuxna ser på mig som en gammal tant som borde hålla mig inne på mitt äldreboende. Jag lever ju inte som en åldring, jobbar och är ute på en hel del saker. Men när det landat hos mig när jag satt på T-banan blev jag väldigt ledsen. Lite som att livet är slut nu.

   Jo, jag hade mässling när jag var 5 år. Men det finns lite olika åsikter om ifall man har livslång immunitet eller om den är cirka 50 år. Det är ofarligt att vaccinera sig en extra gång, oavsett om man haft sjukdomen eller är vaccinerad tidigare. Jag har funderat ett tag och bestämt mig för att vaccinera om mig. Jag är även rabiesvaccinerad, men ska ta en påfyllnadsdos. Där finns också en del olika åsikter, men jag vill volontära lite med gatukatter senare och då är det bra att fylla på. Veterinärer rekommenderas att fylla på vart 5:e år. Jag är vaccinerad med tre doser 2002. Jag ska resa till södra Afrika och till Japan så det finns en del man behöver, men det mesta hade jag redan. Ja, egentligen allt man behöver för både rabies och mässling ligger lite utanför behovet för resorna. Malariatabletter och Ducoral behöver man, me är egentligen inget absolut krav för att komma in. Gula febern tog jag ju 2021 när vi reste till Franska Guiana och så måste man vara fullvaccinerad mot Covid, men det är jag ju. Har fått 5 sprutor.

   Godnatt och sov gott!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det var det värsta! Hur kan man bete sig på de viset och att restaurangen köpte deras idé om att ni skulle flyttas på. Jag förstår mer än väl att ni gick utan att ha lämnat dricks.
  Ha en bra torsdag!
  Kram, Ingrid

 3. Rosamund Wilkinson skriver:

  Herre gud det var det värsta jag hört😵‍💫 Iof ska man inte bli förvånad men detta tar priset😡 aldrig hört på maken. Ha det bra Monika.

  Kramar

 4. Annika skriver:

  WHAT??!!
  Va fan är det för ett sätt??
  Fy vilket bemötande!
  Hoppas du berättar vilken restaurang det är så jag kan låta bli att gå dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *