London, andra resan – Dag 2

Fredagen blev en både aktiv och bra dag. Vi började med fri sovning, något som verkligen var välbehövligt. Vi gick ner för att köpa oss frukost på hotellet eftersom jag sett att man kunde köpa i deras servering. Vi hade inte bokat med frukost.

Efter en stadig, engelsk frukost gick vi ut på promenad. Solen sken från klarblå himmel och det var hur varmt som helst.

Vi gick utefter Themsen. Gångvägen slingrade sig och det tog lång tid utan att man egentligen kom speciellt långt.

Klart jag skulle få syn på en katt. Eller något kattliknande i alla fall.

Den här stackars måsen hade skadat sitt ben och vilade på muren. Det var väldigt varmt och jag önskade att jag haft vatten att bjuda den på.

Inne i industriområdet hittade vi ett café och jag drack en kopp cappuccino och F en Coca Cola. Sedan gick vi vidare.

Vi hittade ett större köpcentrum med några olika affärer som vi var inne och tittade i. Jag hittade en Costa, en kedja som inte finns i Sverige vad jag vet. Väldigt vanlig i London.

Jag drack en mellanstor kopp kaffe och åt en mjuk kaka. F fick en bit av kakan, han hade köpt en dricka inne i en av livsmedelsaffärerna.

Vi gick en bit till och åkte  sedan buss en längre sträcka. Åkte tillbaka till Woolwich och gick till hotellet och duschade och bytte om. Vi hann inte vila så länge utan gick istället till busshållplatsen och åkte till O2-arenan vid Greenwich North.

Vi kom rätt lagom tidsmässigt. Man vill ju hinna hitta sin plats, dricka något, köpa en T-shirt och titta på folk innan det börjar.

Som förband var det en kille som spelade gitarr och trummor, minns inte vad han heter. Han spelade någon halvtimme och sedan fick vänta en bra stund innan Tenacious D började. Precis som det alltid brukar vara på stora konserter.

Det var utsålt och med tiden fylldes hela arenan, men som brukligt var det många som inte kom förrän förbandet spelat klart.

Så kom de in på scenen, Jack Black och Kyle Gass, dessa gubbar som är Tenacious D. De spelade sina vanliga låtar men också lite nytt.

De spelade ungefär 1 timme och 40 minuter. Det var hög stämning och folk klappade händer och vissa ställde sig upp och dansade. En riktigt bra konsert!

Sen skulle vi ju hem. Ni kan ju tänka er hur lätt det var när 20 000 människor strömmade ut ur arenan. Men efter en del letande så hittade vi busshållplatsen och kunde åka tillbaka med buss 161 till Woolwich och därifrån gå den korta biten till hotellet. Sedan var det sovdags. Men jag hade svårt att somna och var vaken en bra stund. Trots att jag var jättetrött.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Resor, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

3 svar på London, andra resan – Dag 2

 1. Ingrid skriver:

  Så roligt att konserten var bra, men det kan vara svårt att somna efter en sån upplevelse. Jag önskar dig en riktigt Glad måndag!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Så härligt att ni var nöjda med konserten. Kan tänka mig att det blev en viss trängsel när så många skulle lämna arenan.
  Ibland är det svårt att somna trots att man är jättetrött. Det hade ju varit en dag med många intryck.

  Kram

 3. Hannas krypin skriver:

  Vad roligt att det var en bra konsert med hög stämning. Ibland går det inte att somna även om man är jättetrött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *