London, andra resan – Dag 4

Så var det söndag. Vi hade alarmet på för klockan 11:00 skulle vi vara i kyrkan St Thomas Kensal Town. Det är Petters församlingskyrka.

Vi åt frukost på rummet, hade köpt lite ätbart i livsmedelsaffären. Sedan gav vi oss av enligt den information vi fått för att hinna i tid.

Vi kom in några få minuter innan gudstjänsten skulle börja.Hann hälsa på Petter, som skulle tjänstgöra i gudstjänsten, och hittade en plats att sätta oss på.

Jag har hunnit vara med på några gudstjänster i anglikanska kyrkor och börjar känna mig hemma i ordningen. Jag brukar säga, lite ”slarvigt” att anglikanska kyrkan är som ett mellanting mellan Svenska kyrkan och och den katolska. Det är väl inte helt korrekt, men nära nog. Petter till vänster, i mitten kyrkoherden och till höger en gästpredikant som till vardags är kaplan i ett hospice.

Efter gudstjänsten serverades kaffe och kakor. Det är något jag aldrig missar! Sedan samlade vi ihop oss och gick.

Vi tog oss till Petters arbetsplats, han är kyrkokamrer, och blev visade både hans kontor och arbetskyrkan, St Mary Abbots.

När vi tittat klart gav vi oss iväg för att äta lunch. Det finns många pubar och jag minns faktiskt inte var vi åt. Däremot minns jag förstås lunchen och vad jag åt.

Jag hade verkligen tänkt att äta en paj vid något tillfälle under resan och den här gången passade det bra. Kommer inte ihåg vilken av de traditionella pajerna det var, men i alla fall inte en med njurar. Jag äter inte njurar!

Till sist blev det dags att bege sig hemåt. Vi bestämde att ta båten till Woolwich. en resa på Themsen är alltid trevlig, trots att just den här dagen var mulen. Petter följde med på resan upp till Greenwich där han tänket äta middag.

F och jag promenerade från båten till hotellet. Tyvärr var inga affärer öppna och F hade nog behövt köpa något att äta. Jag äter inte så mycket, eller i alla fall inte så ofta, och var nöjd med att ha ätit lunch.

Dagen var slut och det var mer eller mindre dags att sova. Jag lyssnade lite på ljudbok. Tror att F läste.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Resor. Bokmärk permalänken.

Ett svar på London, andra resan – Dag 4

  1. Ingrid skriver:

    Vilken trevlig dag det blev och så roligt att ni fick besöka Petters arbetsplats också. Njurpaj har jag aldrig ätit, däremot njursauté som fyllning i krustader och det var mycket gott.
    Så roligt med en båtresa på Themsen. I Greenwich har jag varit, men minns inte hur vi tog oss dit.
    Ha en fin dag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *