Limbo – Två dagar mellan ledighet och arbete

Tisdagen började lite trögt. Hade tänkt gå upp tidigt, men jag behövde verkligen sova. Fick helt enkelt planera om de två dagarna jag skulle ha hemmahemma och i stugan.

En av mina room mates. Den var på väggen i badrummet och oavsett vad jag tycker om spindlar i mitt hem så fick den vara ifred. Spindlar håller annan ohyra borta.

Åkte in till stan för att skriva på några dokument som behövdes för att åka med det där tåget, Shongololo Express.

Sedan tyckte jag det var lika bra att äta lunch innan jag åkte hem igen. Gick in på Espresso House på Sveavägen och valde att äta en sallad.


En vegansk sallad. Det fanns inte så mycket att välja på så det fick bli den. Den var väl okej, men jag mår inte så bra i magen av vegansk kost.

Meningen var att jag skulle åka hem efter mina påskrifter. Men med min vanliga otur så var det signalfel och stopp i T-banan. Jag fick gå till blå linjen och det tog lite tid. Jag hade riktigt ont i magen och längtade hem.

Väl hemma gick jag och la mig och sov en stund. Jag mår verkligen inte bra av vegansk kost. Blir magsjuk i stort sett varje gång jag äter det. Tror det är något man måste vänja sin mage vid.

När jag vaknade var klockan ganska mycket. Men det var väl i och för sig bra för man kan inte åka söder ut på Essingeleden när det är rusningstid. Om man nu inte gillar att bli ståendes i bilkö förstås. Innan jag åkte till stugan tog jag vägen förbi Barkarby och hämtade ”kattbubbel” som jag beställt.

Jag hann i alla fall till stugan innan det blev för kallt att sitta ute. Åt lite rostbiff och potatissallad och drack ett glas rödvin.

Alldeles oavsett så mår jag väldigt bra av att vara i stugan. Det är nästan den enda plats där jag inte känner mig stressad. I mina normala platser alltså. För visst kan jag känna mig ostressad när jag är bortrest och på besök hos vänner.

Det blev lite kallt med tiden och jag gick in. Skulle försöka gå upp tidigt på onsdagen. Men så blev det förstås inte.

Onsdagsmorgonen blev en lite seg historia. Men till sist gick jag upp och drack kaffe och med tiden åt jag två rostade mackor med marmelad.

En vacker slända satte sig i solen. Den är svår att se, men finns mitt i bilden.

Även om jag inte gjorde allt för många knop hann jag i alla fall köra ett lass kvistar som jag hade liggande sedan jag var i stugan senast. Klippet sedan häcken och krattade ihop en hög som jag la på gången.

Eftersom det var varmt la jag mig en stund och lyssnade på ljudbok. Bestämde mig sedan för att åka hemhem eftersom jag hade tvättstugan klockan 19. Det var tur att jag åkte tidigare än jag tänkt för det var bilköer på Essingeleden.

Väl hemmahemma hade jag tvättstugan. När jag kom dit var det en spånig brud där som hade maskinerna fulla med sin tvätt. Jag blev irriterad och sa till henne på skarpen. Men hon tyckte vi kunde tvätta samtidigt. Jag blev ännu mer irriterad och s till henne att om hon såg till att försvinna snarast skulle jag nöja mig med att anse att hon hade något fel mellan öronen som gjorde att hon inte förstod att hon inte skulle vara där när det var min tvättid. Hon började tjafsa och jag blev mer och mer arg på henne. Att det ska vara så svårt för så många i vår förening att förstå att de gemensamma reglerna är där av en anledning. Suck!

Sedan fick jag ju börja med att städa efter henne. Maskinerna var fulla av rester av pulvertvättmedel. Det är, och har varit i många år, förbudet att använda pulvertvättmedel i våra maskiner.

När jag var klar med tvätten fixade jag håret och packade inför min resa ner till Ljungby. Sedan åkte jag till stugan. Kopplade av med ett glas vin och ljudbok innan det var dags att sova.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Limbo – Två dagar mellan ledighet och arbete

 1. Ingrid skriver:

  Spindlar är inte trevliga att ha inomhus, men de är ju ganska oförargliga, så de får leva.
  Jag hade myror i köket ett tag, men det löste sig genom att spruta illadoftande vätska på tröskeln, då backade de som tänkt sig komma in. Myrorna vill man ju också vara rädd om, speciellt ett sån här år när det är massor av bladlöss.
  Ha en fin torsdag och lycka till med resan till Ljungby!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Vad är det för stolpskott som bor i föreningen? Jag menar hur svårt kan det vara att respektera gällande tider, göra rent efter sig och följa uppsatta regler. Sådan nonchalans gör mig otroligt irriterad.
  Hoppas det blir en bra resa till Ljungby och att arbetshelgen blir dräglig.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *