Skånedagar – Dag 1

Jag var verkligen extremt trött när jag åkte hem. Precis utanför vandrarhemmet sprang jag på Thomas, föreståndaren, och frågade om det var någon som var bokad för mitt rum. Man ska egentligen checka ut 11:00 om man inte överenskommit om annat. Men det var lugnt och jag kunde sova hur länge jag ville. Jag tänkte ändå att jag skulle vara på väg vid 12-tiden och satte alarmet på 11:15.

När jag vaknade var klockan runt tio i ett. Jag hade inte vaknat av alarmet och försovit mig. Nu var det ju ingen fara den här gången, men det är ändå inte bra att jag sover över alarmet som ändå är högljutt och håller på länge.

Jag gick upp, klädde mig och skyndade med städningen. Bar ner till bilen och kände mig så sjukt trött. Men jag hade inte tid att stanna och göra kaffe. Tyckte jag. För det hade jag väl kunnat gjort.

Åkte ut till E4:an och sedan söder ut mot Helsingborg. Stannade vid Skåneporten för att köpa något att äta och kaffe. Det var extremt skitigt vid borden och jag vågade inte ens fundera på om hygienen i köket var okej. Förhoppningsvis så var den det. Att det dessutom inte fungerade att låsa toaletterna var superirriterande.

Satte mig i bilen och åt och drack kaffet. Ville inte sitta vid borden som säkert inte sett en trasa sedan förra seklet… Jag kunde faktiskt inte låta bli att säga till dem att de skulle torka av borden och se till att toaletterna fungerade. Men jag tillade att det inte var deras fel, men ändå behövde göras. Jösses säger jag bara!

Åkte sedan vidare söder ut och satte sedan in gps:en på Barsebäck. Det började regna och vräkte sedan ner. Det åskade rejält och jag funderade på om det verkligen var säkert att sitta i en modern bil. Förr gick ju folk ut och satte sig i bilen när det åskade. Jag har nu tagit reda på hur det är och det är verkligen inte att rekommendera att befinna sig i en bil i åska. Det lär finnas bilder på youtube som visar vad som händer om åskan slår ner i bilen. Jag var med om ett åsknedslag i bilens takräcke för länge sedan då jag hade en Volvo 142. Jag stod vid rödljus och tänker på det ofta när jag passerar där. Hela bilen skakade, men som sagt det var inte farligt på den tiden.

Jag ringde F och fick adressen till hans jobb. Där fick jag en kopp kaffe och sedan åkte vi hem till hans hus som han hyr.

Han behövde sedan åka och jobba igen och jag behövde göra några inköp på Center syd. Det ligger nära, men är betydligt längre med bil.

Köpte en uppblåsbar madrass. Har länge tänkt köpa en och nu var et nödvändigt. Fick se att man hade Trangiakök. Det jag har köpte jag när jag var 16 år. Tänkte köpa ett nytt när alla skulle preppa, men då fanns det ju inga. Köpte ett annat då, men jag vill helst ha Trangia som är betydligt bättre. Var sedan och köpte några andra saker jag behövde och åkte sedan hemåt mot F:s hus. Men hittade jag? Nej! Ringde F och fick adressen och gps:en visade vägen. Jag var alldeles i närheten.

F kom strax efter och vi, eller han, lagade lite mat. Köttbullar och pasta. Jag hade köpt rött vin, men F skulle en sväng tillbaka till jobbet så det var bara jag som drack vin.

Katterna har ett eget rum de sover i. Jag försöker locka dem att sova i min säng, men de ligger i rummet som de är vana vid. Snufflan springer lite fram och tillbaka och kan inte bestämma sig om hon ska sova hos sin husse eller hos mig.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skånedagar – Dag 1

 1. znogge skriver:

  Ja, förr gick man ut och satte sig i bilen när det åskade. Numera stannar vi inomhus.
  Det var inget roligt väder alls att köra i i går så man fick ta det riktigt lugnt.
  Så mysigt med ett par dagar i Skåne. Hoppas du slipper regnet i dag i alla fall.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Usch, åska är inte trevligt! Fast just nu skulle jag inte gnälla över ett ordentligt åskväder med tillhörande regn.
  Hoppas att du får en fin dag i Skåne!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *