Skånedagar – Dag 2

Vaknade ett par gånger under natten av att jag frös. Det blir förvånansvärt kallt under nätterna och verkar vara samma lika här i Skåne. Jag är van att ha flera täcken på mig, att inte ha något täcke alls utan bara lakan var en katastrof. Insåg att jag skulle behöva köpa ännu ett täcke utöver den kudde jag bestämt mig för att köpa. Kuddar behöver jag till stugan, men fler täcken är mer tveksamt. Jag hade inte tänkt igenom min packning och vad jag skulle kunna behöva.

Jag gick upp när F åkte till jobbet. Hade snabbkaffe med mig och satte på vatten. Men sedan kom jag på att det ju inte fanns några koppar. Men jag är som den fornnordiska Kraka, löser svåra utmaningar.

Drack kaffe ur Snufflans vattenskål. Jodå, jag diskade den först. 🙂 Hoppas nu att det inte satt sig kaffesmak i plasten så hon inte vill dricka ur den.

Orvar och Kingston

Betalade en akut räkning samt två till som snart skulle förfalla. Ute mulnade det på och det var skönt att bara vara en stund. Drack ännu en skål kaffe.

Duschade och klädde mig. Skrev en inköpslista och åkte för dagens lilla utflykt till några köpcentrum i Malmötrakten.

Hur klarade man sig förr, innan man hade gps? Nu var det enkelt att först hitta till det köpcentrum där både IKEA och Arken zoo ligger.

På IKEA började jag med att äta lunch. Klockan var mycket och jag är ofta dålig på att hinna äta när jag har mycket att göra.

Sommarmeny tror jag man kallade den här kombon. Trot eller ej, men jag hade kaffe både i koppen och glaset. Men det är en historia för sig själv.

När jag ätit plockade jag ihop glas, koppar och bestick samt några andra saker jag tyckte F behövde. Åt mig själv köpte jag ett täcke och en kudde. Köpte några andra saker också som jag behövde.

När jag lagt sakerna i bilen bestämde jag mig för att ta bilen till Arken zoo. Jag såg att det låg ganska långt iväg. Där köpte jag sedan några saker jag behövde till katterna.

Sedan var de dags för Stora Coop. Men det ligger på en helt annan sida av Malmö. Återigen hade jag nytta av gps:en. När jag var klar med mina inköp åkte jag hem till F:s hus.

F hade lämnat in Snufflan för att jag skulle passa henne. Jag drack lite kaffe och tog sedan tag i dagens projekt. Det stora badet.

Jag hade tänkt bada Kingston först och sedan se om jag skulle orka bada även Orvar idag. Men den nyfikna Orvar kom in till mig medan jag gjorde i ordning kattbadet. Så då fick han bli först. Sedan tog jag Kingston så fort jag bytt vatten i baljan.

Eftermiddagen har jag ägnat åt vila och ljudbok. Var ute en stund med Snufflan, men det är ju så kallt ute att det inte direkt är något nöje att gå ut. Jag har inte alls rätt kläder med mig hit ner för att vistas ute i kyla och blåst. Det var i alla fall uppehållsväder när vi var ute. Man får vara glad för det lilla…

F kom hem sent från jobbet. Men vi hann prata en liten stund innan det var dags att sova.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skånedagar – Dag 2

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som en bra dag tycker jag, men så konstigt att du frös under natten. Här ligger jag med enbart lakan och ett tunt, tunt täcke och det får jag ta av mig för att det blir för varmt. Det räcker bra med bara lakan. Fönstret är inte öppet, men vädringsluckan står på vid gavel.
  Hoppas att du hittar något att ha i sängen, frysa är inte trevligt!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  En bra dag och du fick köpt vad du skulle. Nu vet jag precis i vilka trakter du rört dig. Frysa nattetid är inte roligt alls. Här i Danmark blev det en ganska så kall kväll också.

  Önskar en fin onsdag nu!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *