Skånedagar – Dag 3

Gick upp när F gjorde sig i ordning för att åka och jobba. Drack kaffe och kände hur trött jag var. Att sova en stund till var helt nödvändigt.

Till sist gick jag upp, duschade och klädde mig. Tog med mig Snufflan och åkte med henne till F:s jobb. Tanken var att jag skulle få en biljett för att gå på Borgeby fältdagar. Det var F:s chef här nere som hade ordnat det. Men han kunde inte hitta biljetten. Så det blev inget besök där.

Jag kände mig besviken, trött och hungrig. Bestämde mig för att ta en åktur. Troligen får man väl inte ens tänka att bara köra bil utan att ha ett ärende. Men det gjorde jag alltså.

Körde genom Stävie, Furulund och Kävlinge. Sedan bad jag gps:en att köra mot Kristianstad, men det förstod inte den där AI-saken utan påstod att någon sådan plats finns inte. Efter flera försök gav jag upp och sa Hässleholm istället.

Körde genom det Skånska landskapet som jag tycker så mycket om. Just den här delen av landskapet har jag inte kört jättemycket i tidigare. När jag bodde i Kristianstad var det mest Österlen jag åkte runt i.

Stannade i Höör och gick in och köpte ett gäng saker. Onödiga saker egentligen, i alla fall de flesta av dem. Men jag orkade inte leta efter något ställe att äta på.

Bananer, en vitlöksbaguette, ostbågar, iskaffe, en dricka och diskmedel. Men diskmedlet hade jag i alla fall inte för avsikt att äta. Hade glömt köpa det dagen innan.

Fortsatte sedan färden och kom med tiden till Hässleholm, där jag också bott i ett tidigare liv. Där var det mycket som var förändrat. Inte konstigt alls, det är nästan fyra decennier sedan jag bodde i Hässleholm. Jag har varit där några gånger under åren, men det är länge sedan. Senast var nog när jag varit i Trelleborg tror jag. Det var i augusti 2019. Då åkte jag och tittade på huset där jag bott, men nu nöjde jag mig med att kasta en blick från stora vägen. Men jag tänker överväga om jag ska ta en Skånesemester i framtiden och promenera runt på ”mina” platser.

Åkte samma, eller nästan samma, väg tillbaka och kom då förbi F:s jobb. Han var i stort sett klar för dagen och vi gjorde sällskap hem. Han behövde tanka i Center syd och jag gick in på Clas Ohlson för att kolla om de hade några bra stolar för att sitta i trädgården. Det hade de egentligen inte, men jag tänkte att jag ändå skulle köpa ett par. Men när jag kom till kassan med dessa otympliga saker i händerna så frågade kassörskan om det var två likadana. Jag sa att det var det, för det var det verkligen. Men hon fick för sig att hon behövde kolla att det verkligen var två likadana så jag inte försökte ta en med mig en annan. Hon skulle prompt ha mig att vända på stolarna så hon kom åt att scanna även den andra stolen. De har ju samma artikelnummer så hon hade kunnat slå in 2 och så hade saken varit ur världen. Jag kände mig misstänkliggjord av hennes kontrollbehov och sa att då fick det vara. Jag tycker inte om när man så tydligt markerar att man tror att jag tänker stjäla något. Det skulle aldrig falla mig in. Dels därför att man inte gör så enligt min moraliska kompass, dels för att det skulle ge så oproportionerligt stora problem relaterat till vad jag skulle ”tjäna” på det.

Kollade en sväng på Jula också, men deras stolar var betydligt dyrare och inte vad jag ville ha. F får fixa stolar själv sedan. Men det var verkligen ett fint väder att sitta ute i.

När jag kom hem hade F börjat med maten. Vi skulle äta lövbiff, klyftpotatis och bea. Jag hade rödvin kvar i flaskan och F tog en öl.

Sedan tänkte vi se en film, men jag var så trött och somnade i fåtöljen. Tror att F tittade klart, jag får se den en annan gång. Det var Air Force One från 1997. Har sett den tidigare, men det var länge sedan. F hade sett den 1998, sa han, men mindes inte hur den slutade. Jag minns inte heller hur den slutade, men den sortens filmer brukar ju sluta med att the good guys vinner.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Skånedagar – Dag 3

 1. Ingrid skriver:

  Kul att du varit i Hässleholm! Thomas är därifrån så dit åker han och Krister minst en gång om året.
  Det låter annars som en trevlig åktur och en bra dag!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Så synd att det inget blev med biljetten men det var inte mycket att göra åt saken.
  Märkligt att gps:en inte kände till Kristianstad. Även om det inte är en storstad så är det knappast en byhåla. Nåja, det blev väl bra ändå tycker jag.

 3. Vi övernattade i Kristianstad på vår resa, hotellet var ett pampigt före detta bankhus.
  Hann inte se så mycket av staden eftersom den bara vara ett slags hållplats och utgångspunkt för våra utflykter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *