Skånedagar – Dag 4

Äntligen fick jag ordentligt med sömn. Vaknade när F var på väg till jobbet och då hade jag sovit 9 timmar 17 minuter. Man ska sova, enligt vedertagna rekommendationer, 7-9 timmar. Det är sällan jag sover så mycket som 7 timmar.

Tog det lugnt, gjorde kaffe och så småningom tog jag en dusch och klädde mig. Någon frukost blev det däremot inte för brödet var mögligt. Kom på att jag faktiskt hade knäckebröd i packningen, men då kändes det för sent.

Åkte till F på hans jobb och tog med mig Snufflan. H, F:s chef här nere, hittade aldrig den där biljetten fast han letade hemma på kvällen. Men han hade en annan lösning. Eftersom han var den som ansvarade för internetaccessen hade han tillstånd att köra in på området med sin bil. Så han körde helt enkelt in där med mig i bilen och släppte av mig.

Området var jättestort, 50 hektar tror jag för det kan väl knappast varit 500 hektar vilket ju är enormt. En hektar är 10 000 kvadratmeter. Minns faktiskt inte vad guiden sa. Att Borgeby fältdagar anordnades för 24:e året kommer jag däremot ihåg.

Det är alltså en stor utomhusmässa för jordbruksmaskiner och därtill närliggande områden. Årets tema var Energi och ekonomi.

Det första jag stannade och tittade på var lite olika gräs och sädesslag. Men det skulle visa sig finnas många sådana ytor visade av olika företag som sålde utsäde.

Ett något större hjul än till min lilla Hyundai i10. 🙂 Överhuvudtaget var det mesta stort, mycket större än jag föreställt mig. Jag kommer ju inte i närkontakt med jordbruksmaskiner i min vardag.

De här små ”sötingarna” var lite mer i min storlek. Speciellt den längst till vänster var riktigt liten.

Jag gick runt på området, tittade på olika saker och blev bjuden på glass två gånger, kaffe och en kärleksmums i muffinsstorlek och Scans korv. Kaffe och fikabröd bjöds det lite här och var. Av SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, fick jag ett par fina planscher med växter som är giftiga för djuren ute i hagarna.

När F slutat för dagen kom han och hämtade mig. Min bil var parkerad utanför hans jobb. Vi tog en promenad med Snufflan och åkte sedan till Furulund och köpte pizzor.

Hemma åt vi och såg ett avsnitt av War of the Worlds. Det är den modernaste versionen, som jag tror är från 2019, som visas på Disney+. Den bygger på H.G Wells bok Världarnas krig som gavs ut första gången 1898. Den har sedan filmats ett otal gånger med olika tidsåldrar som scenarier. Utomjordiskt liv har fascinerat människan sedan långt tillbaka.

Jag gick och la mig sedan, mår inte helt bra med ont i hela kroppen. Troligen är det jobbstress. Men det kan ju vara vädret också. Vem vet…

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på Skånedagar – Dag 4

 1. znogge skriver:

  Så smidigt det löste sig och att du kom in på mässan ändå. Förvisso inte helt som planerat men det blev i alla fall av.
  Pizza är alltid ett säkert kort och fungerar bra när man vill göra det lätt för sig.
  Hoppas att kroppen känns bättre i dag.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det blev jättebra. Spelade ju ingen roll om jag var där första eller andra dagen.
   Pizzan var riktigt god och som du säger är det ett säkert kort.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så bra att du kom in på mässan och där verkade det ju vara mycket att titta på. Där skulle nog Åke ha trivts bland alla jordbruksmaskiner.
  Hoppas att du mår bättre i dag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, Åke skulle nog ha stortrivts på den utställningen. Var man i branschen så fanns det ju mängder med folk att prata med. Jag flöt mest runt och pratade bara med några få.
   Ja, jag mår bättre just nu. Men nu är det ju för varmt istället.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *