Hoppa på tåget /24/Pusselbitar

Hoppa på tåget är en utmaning från Äventyret framtiden och toviska 54. På deras sidor kan du också se vilka som är med och hitta en instruktion hur det går till.

Varje lördag får man ett ord att tolka fritt i ord och bild. Dagens ord är pusselbitar.

Jag kommer att ha en egen kategori för Hoppa på tåget så man lätt hittar mina tidigare inlägg. Men just idag är det mitt första inlägg.

Förutom det alldeles uppenbara med pussel och pusselbitar, alltså läggspel som antingen kan vara fysiska och läggas med bitar av trä eller papp eller läggas på nätet där det finns flera gratissajter att pussla på, så vill jag denna lördag skriva om ordet ur en speciell bemärkelse som ligger mig varmt om hjärtat.

 

Jag har sedan många år sett på livet ur tre olika perspektiv. Pusslet är ett av dessa perspektiv.
Vi delar med oss av pusselbitar hela tiden, ibland många ibland färre, beroende på sammanhang och relation. Den som har många pusselbitar känner oss bättre, eller vet i alla fall mer om oss. Men man behöver många bitar för att få en helhet och även den som har många bitar kanske inte pusslar ihop dem rätt eller saknar någon/några viktiga bitar för att få ihop en begriplig bild. Med för få bitar kan man få en väldigt felaktig bild av en människa, men man kan också få för sig att man har många bitar och därför vet ”allt”.

Den som följt min blogg under lång tid har fått många pusselbitar, men det finns bitar som är privata och bara ges till den som känner mig väl. Så är det nog för alla.

Några exempel på pusselbitar om mig: Jobbar i vården, filosofistudent, kolonist, älskar katter.

Det här inlägget postades i Hoppa på tåget, Livet. Bokmärk permalänken.

11 svar på Hoppa på tåget /24/Pusselbitar

 1. znogge skriver:

  Så kul att du hänger på!
  Visst är det så att i bloggen ger vi ledtrådar eller pusselbitar om oss själva. Vissa bitar kommer kanske aldrig att se offentlighetens ljus men desto fler bitar vi har desto mer klarnar bilden av personen bakom bloggen. En del försöker vara så anonyma som det går men faktum är att det är ganska så svårt. Jag har några bloggbekanta som tror att de är helt anonyma men jag vet vem de är.
  Glöm inte att meddela Äventyret framtiden eller Toviska att du är med så att de kan länka till dig.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, man är aldrig så anonym som man tror på nätet. Har meddelat att jag vill vara med.

   Har en natt kvar för den här gången, imorgon reser jag hem till ogräset igen… 😉

   Kram

 2. Tove skriver:

  Välkommen till Hoppa på tåget, så kul du hänger med👍 Vi länkar in dig så kan andra deltagare finna dig också .
  Vi delar med oss – och ger pusselbitar – många eller inga … och några tar … tänk så många situationer och sammanhang vi befinner oss i som påverkar pusslet.
  När jag läser dig så känner jag igen det filosofiska tänket … att ha perspektiv på livet är både spännande och givande klokt … en pusselbit kan ge det ….
  Blir nyfiken på vad du har för två andra perspektiv på livet, men upp till dig om du vill svara på det.
  Tre pusselbitar om mig; jobbat i vården, är inte filosofistudent men förtjust i tänket, ej heller kolonist, men gångare 😎

  • Kraka skriver:

   Tack Tove!

   De andra två är korsstygnsbroderiet och kalejdoskopet. Korstygnsbroderiet där man målar upp en bild som ska broderas (gör upp planer) och som ibland måste ritas om av olika skäl. Under livets gång bildar man stygn i sitt broderi. Kalejdoskopet, inte så olikt pusslet, men här är det man upplever och går igenom blir bitar till kalejdoskopet och som sedan ger bilden man ser på världen genom. De mörka bitarna är de som bildar djupet i bilden. Alla mina bilder av livet bildar helheter, på olika sätt.

   Ha en fortsatt fin lördagskväll och helg!

   • Tove skriver:

    Tack för svar om de två andra perspektiven – som någon slags målbild då – målsättning blir min tanke en bredvid och en översikt när det är klart kanske – alternativ form av pussel! Spännande !

 3. Anna i Portugal skriver:

  Roligt att du är med också! Jag håller med, vi väljer vilka pusselbitar vi bjuder på. Min grundinställning är att om jag inte kan ha förståelse för en person så beror det på att jag inte har tillräcklig med kunskap, alltså inte alla pusselbitar. Det är skönt att luta sig mot det och känna att allt är som det ska 🙂

  • Kraka skriver:

   Alla pusselbitar får nog ingen. Men den som har många får mer kunskap och förståelse, känner oss bättre. Sedan tillkommer pusselbitar genom livet, nya saker som vi inte ens vet själva förrän de är på plats.

   Ha det gott!

 4. Ingrid skriver:

  Jag har aldrig försökt vara anonym, men visst finns det pusselbitar som ligger kvar i asken, så pusslet blir nog aldrig komplett.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är väldigt svårt att vara anonym, då måste man vara extremt försiktig med vilka bitar man lägger upp i sin blogg. Jag vet ju att många ”kom på” vem jag är när jag skrev om Kista kyrka.

   Tack Ingrid, ha en skön lördagskväll och en skön söndag du också. Vet att det var för en vecka sedan du skrev just den här kommentaren, men något osm upprepar sig i livet är i alla fall ordningen på veckodagarna.

   Kram

 5. Åke skriver:

  Pusselbitar kan ibland vara många, kanske man aldrig finner dem alla heller. Instämmer med Ingrids ord: Har aldrig försökt vara anonym, men visst finns det pusselbitar som ligger kvar i det dolda, så pusslet blir nog aldrig komplett.

  • Kraka skriver:

   Det finns en hel del pusselbitar som man håller instängda i lådan, bara för eget påseende. Några får många av bitarna, andra bara några få. Jag har ingen ambition att vara anonym, men det finns mängder med pusselbitar som aldrig kan lämnas ut. Speciellt händelser på jobbet som för mig blir viktiga bitar kan aldrig delas med andra. Sedan finns det ju mindre ”hemliga” bitar som jag ändå väljer att bara ge till mycket nära vänner.

   Ha en fin lördagskväll och söndag! Oavsett veckonummer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *