En lisa för själen

Efter en lugn natt var det äntligen dags att vaka av. Tog vägen förbi ICA Maxi och köpte schampo och balsam eftersom jag inte tagit med mig hemifrån. Sedan åkte jag till vandrarhemmet för att sova ett par timmar. Men jag insåg direkt att det bara var att glömma. Det var livligt värre med barn som stojade och vuxna som lät nästan ännu mer.

Låg ner en stund, men sedan plockade jag ihop mina saker, bar ner till bilen och städade rummet. Sedan åkte jag, var till och med på väg redan ett par minuter före elva.

Hade några saker jag glömt lämna till återvinningen och tog vägen förbi där, men sedan styrde jag mot Långserum. Det började regna och vid Skillingaryd stannade jag vid macken och köpte lite att äta. Trots att vi snart skulle äta lunch. Men jag mådde illa av hunger. Apropå macken så lyssnade jag på Claes Erikssons sommarprogram under resan. Mycket bra!

När jag kom fram öste regnet ner och jag fick skynda mig att bära in mina saker. Lunchen var nästan färdig och jag fick sätta mig till bords meddetsamma. Jag bad om kaffe medan L la sista handen vid maten.

Stekt torsk med sallad och potatis. Smakade så bra. Eftersom vi inte skulle åka någonstans så drack vi vin till maten.

Efter maten var det dags för en tupplur. Jag behövde verkligen sova. Det var så tyst och lugn och jag somnade genast.

Medan jag sov hade L:s son varit där och bytt tillbaka bilarna. Han hade lånat L:s skåpbil. Han hade haft med sig varsin bulle åt L och mig som hans syster bakat när hon varit på besök några dagar.

En riktigt smörig och god bulle. Precis vad jag behövde. Eller inte…

Klockan var ganska mycket, men plötsligt blev det uppehållsväder och vi bestämde oss för att gå ut lite.

Bara några veckor gamla kalvar.

Druvfläder (den giftiga sorten)

Posthuset, numera obemannat men där de som bor i byn får hämta sin post.

När vi kom in dukade L fram räkor med tillbehör. Jag hade haft med mig en flaska Crazy Cat Cava.

Räkor och vitlöksbröd. Ljuvligt gott. Men mättande. Trött var jag också, hade inte alls sovit tillräckligt och dessutom dåligt i flera dagar.

Det blev dags att lägga sig. Imorgon väntar nya äventyr. Det gäller att fylla fritiden mellan arbetspassen med trevligheter.

*Ordet lisa (som kommer från fornsvenskans lise) betyder ungefär lindring av smärta eller bekymmer. Uttrycket en lisa för själen betyder ungefär samma sak, det vill säga lindring för en trött och sliten själ. Att L heter just så är ju heller ingen nackdel.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

5 svar på En lisa för själen

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som en bra torsdag!
  Jag lyssnade också på Claes Eriksson och tyckte mycket om hans program.
  Hoppas att fredagen också bjuder på trevligheter!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Vilken bra dag det blev och en dag som var en lisa för själen. Ett bra uttryck tycker jag.

  Kram och god lördag!

 3. Hannas krypin skriver:

  Det låter som en riktigt bra dag. Men det är jobbigt när grannarna väsnas och man själv vill sova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *