Hoppa på tåget/26/Vatten

Hoppa på tåget är en utmaning från Äventyret framtiden och toviska 54. På deras sidor kan du också se vilka som är med och hitta en instruktion hur det går till.

Varje lördag får man ett ord att tolka fritt i ord och bild. Dagens ord är vatten .Jag kommer att ha en egen kategori för Hoppa på tåget så man lätt hittar mina tidigare inlägg.

Vatten, H2O. Bara tre atomer som råkat slå sig ihop, men en förutsättning för allt liv så som vi känner till det. Människor, djur och växter måste ha vatten för att leva.

Människor behöver rent vatten, men många har inte tillgång till det. Vi behöver hushålla med vattnet och inte slösa i onödan. I Sverige förbrukar vi i genomsnitt 140 liter vatten per person och dygn.

Många tycker att ett glas vanligt vatten är det godaste som finns. För egen del är det inte mitt förstahandsval. Men oavsett om jag dricker kaffe, te eller ett glas läsk så är vatten en nödvändig ingrediens. En hel del vatten går åt till annat. Jag tar gärna ett varmt bad för att lindra både stress och smärtor. Mina växter på kolonn får sig en skvätt, ibland till och med en stor skvätt. Men där använder jag i alla fall allt diskvatten för att vattna med. Så är det inte hemmahemma, där spolas vattnet ut i avloppet.

Det här inlägget postades i Hoppa på tåget, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hoppa på tåget/26/Vatten

 1. Znogge skriver:

  Ja vatten är grunden till allt liv och någonting vi definitivt behöver hushålla med. Tyvärr är tillgången inte jämnt fördelad och tillgången till vatten är starkt begränsad för många.
  Växterna får en skvätt vatten här med och då speciellt blommorna på terrassen.

  Kram och god söndag!

  • Kraka skriver:

   Just nu får vi ordentligt med vatten från himlen. Ska jag vara ärlig så har det regnat väldigt mycket där jag varit den här sommaren. Oavsett om jag varit hemmahemma, i stugan eller i Södra Ljunga.

   Kram

 2. Tove skriver:

  Fin liten text om vatten. Bilden är läcker! Jag vet inte om du läser hos mig eller Karin – vi har gjort en ändring på hoppa på så titta gärna in och läs och ta del av den så du har fått informationen du också.
  Ha en fin söndag!

  • Kraka skriver:

   Jag har mest läst hos dig. Var inne och tittade på den nya reglerna, eller ickereglerna är det väl snarare, och känner mig besviken. Får se om jag fortsätter skriva om dina och din kompis ord. Att man vill vara med är ju just för att man dels hittar andras länkar, dels blir länkad. Annars kan man ju hitta på sina egna bloggämnen. Med det nya tappar man chansen till att hitta andra bloggar och få besök från bloggare/bloggläsare som inte varit på ens egna blogg förut.
   Men jag förstår att ni tröttnat på att jobba och ha besväret med att länka folk. Det är bara att gilla läget.
   Ha en fin söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *