Behövde varva ner

Den här ledigheten blev rätt intensiv med Torpa stenhus och Snurres födelsedag. Det som tar mest energi är nog faktiskt de långa resorna.

söndagen vaknade jag inte förrän klockan var 12:58. Sedan tog den nästan en halvtimme innan jag orkade kliva upp. Drack sedan kaffe och efter en stund åt jag maten jag tagit med hem från igår.

Hade lovat F att passa Snufflan och gick ut på en långpromenad. Vi hade tur, det hade regnat men just då var det uppehåll.

Vi gick på Järvafältet och där hittade jag några märkliga saker. Det var sommarjobbare som fått i uppgift att dels göra ett tillhåll för insekter. Det var väl vällovligt, men såg ut som ett slags forntidsgrav.

Nästa sommarjobbsplats var ännu märkligare och såg verkligen ut som en nygrävd grav.

Det skulle föreställa en sommaräng. Men det fanns inte ens ett ogrässtrå. Sommarlovet är snart slut, eller i vart fall halvvägs, så nog borde väl någon blomma kommit upp? Kunde man inte givit ungdomarna något vettigt att göra? Eller i alla fall lite handledning.

Lämnade tillbaka Snufflan och gick in och tog ett varmt skumbad. Pratade med L i telefon och lyssnade sedan på ljudbok. Satte mig sedan och hade baravaratid. Kände att jag behövde vila.

 

Sov dåligt, eller kanske fragmenterat är mer rätt ord. Vaknade hur många gånger som helst. När jag väl bestämde mig för att det var dags för måndagen att börja gick det trögt.

Egentligen var nog hela dagen trög omm jag ska vara ärlig. Ja känner mig rätt sliten och behövde ladda energi inför nästa arbetssjok.

F hade lovat hjälpa mig att fixa mina vindrutetorkare, men kom inte loss från jobbet. Istället fick jag hjälp av J.

Jag hämtadeJ och vi åkte till Veddesta och köpte torkarblad som han monterade. Sedan var vi inne på Netonnet där J skulle köpa en sak. Sedan iväg till IKEA för att äta korv och jag ville ha kaffe. J köpte en ny filt åt Snufflan medan jag drack mitt kaffe.
Efter det åkte vi till Stora Coop i Bromma Blocks. J behövde köpa en massa saker och jag behövde proviantera lite bröd och pålägg inför mina jobbdagar.Skjutsade hem J och åkte hem. Mellanlandade på macken och tankade.

Hemma gjorde jag kaffe och satte alarmet för att komma upp tillräckligt tidigt för resan ner imorgon. Lyssnade på ljudbok tills jag somnade.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Behövde varva ner

 1. znogge skriver:

  Det var verkligen en märklig sommaräng den där… Bättre än så borde man väl kunna.
  Förstår att det inte är någon nöjestripp nu så väntar utan tillbaka till gruvan.

  Hoppas resan ner flyter på smidigt.

  Kram och sov gott!

 2. Kraka skriver:

  Tack!
  Ja, just de där ängsblomsfröblandningarna brukar ju vara lättodlade.
  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Jag håller med om den där sommarängen, har man glömt fröpåsen hemma?
  Så bra att du fick hjälp med vindrutetorkarna inför tisdagen. Hoppas att trafiken flyter på så att bilresan går bra.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *