Fem en fredag v. 31: Mjukstart

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Kan du nå ner till tårna om du böjer dig framåt?
 2. Vad är något du gör långsamt?
 3. Vad kommer du snart börja med igen?
 4. Hur behåller du sommarkänslan?
 5. Har du något planerat för hösten?

 

 1. Ja, det kan jag. Jag kan med raka ben sätta ner handflatorna i golvet framför mig. Det är en av de färdigheter jag sett till att underhålla. Det handlar inte om huruvida man har korta eller långa ben, det är en myt, det handlar om att man övat detta. Jag har för övrigt relativt långa ben. Jag kan faktiskt ”knyckla ihop” mig betydligt mer än de flesta 68-åringar. Bara för att jag sett till att kunna det. Jag behöver vara rörlig och mjuk i kroppen för att klara av mitt jobb.
 2. Jag läser långsamt.
 3. Här tror jag ju att det är tänkt att man ska skriva något om att börja jobba, börja skolan eller liknande. Men jag ska snart, i alla fall inom en månad, börja en längre ledighet med två långresor inplanerade.
 4. Vilken sommarkänsla?
 5. Ja! Jag ska göra två långresor, en till södra Afrika och en till Japan. Ska plugga igen i andra halvan av höstterminen, det som kallas modul 2 av läsåret. Ska väl jobba någonstans i november, men det är inte planerat ännu.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Fem en fredag v. 31: Mjukstart

 1. znogge skriver:

  Jag kan också klara av punkt nummer 1 utan problem. Men visst , man får se till att man inte stelnar till.
  Själv läser jag väldigt snabbt vilket är på gott och på ont. Praktiskt när jag pluggade på universitetet men när man läser en bra bok vore det bra om den varade lite längre…

  Kram och sov gott!

  • Kraka skriver:

   Ja, man måste ju se till att öva sig. Det är verkligen inget som består omm man en gång kunnat det. Det är lätt att bli stel om man inte rör sig tillräckligt. Sen finns det ju naturligtvis människor som inte kan röra sig hur som helst på grund av sjukdom, handikapp eller andra orsaker.

   Det är lite jobbigt att läsa långsamt eftersom det tar mycket extra tid. Men så får det vara.

   Sov gott du också!
   Kram

 2. Hannele skriver:

  Det mesta kräver övning, övning…

 3. Madde skriver:

  Har haft jättesvårt att komma ner, men då jag testade igår så nästan 🙂 Vilka resor du har framför dig. Japan har jag velat åka till.

 4. Tantaugusta skriver:

  Vilka spännande resor du har framför dig!

  Får se om vi ses i Uppsala under modul 2-perioden. Jag har två dagar schemalagda på plats på Newmaninstitutet. 😊

 5. Paula Merio skriver:

  Vilket spännande liv du lever! Åtminstone nu här i höst när du får ge dig iväg ut i världen! Jag får nöja mig med att läsa litteratur från en massa olika länder och kulturer, berikande, men förstås inte riktigt samma sak som att själv uppleva nya platser.
  Visst har du besökt Japan förut? Jag jobbade för ett japanskt bolag i Stockholm på 90-talet och alla vi anställda på filialen fick möjlighet att åka till huvudkontoret, tyvärr sa jag upp mig för att starta eget och gick miste om den chansen…
  Ha det gott

  • Kraka skriver:

   Att läsa är att resa heter det ju. Nej, jag har inte varit i Japan tidigare. Men i Nordkorea.

   Ha en fin fortsättning på lördagen!

 6. Kina skriver:

  Låter härligt och spännande med dina resor. Du håller oss uppdaterade här hoppas jag! Precis som Paula så får jag nog nöja mig med att läsa om andra länder, men det är inte dumt det heller! Ha det gott!

 7. Pingback: Fem en fredag v. 32: Aktiviteter - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *