Hoppa på tåget/27/Brodera

Hoppa på tåget är en utmaning från Äventyret framtiden och toviska 54.
Varje lördag får man ett ord att tolka fritt i ord och bild. Dagens ord är brodera. Jag kommer att ha en egen kategori för Hoppa på tåget så man lätt hittar mina tidigare inlägg.

Brodera kan betyda lite olika saker. Man kan naturligtvis brodera på tyger, vilket kanske är det första man tänker på.
Man kan broder ut texten, vilket jag tolkar som att man använder många ord för att säga något som skulle kunna säga betydligt enklare. Eller att man vill lägga in många detaljer i en text.

Jag använder ordet som en del i mitt sätt att se på livet. Ni som läst min text om pusselbitar minns kanske att jag skrev att jag hat tre olika bilder för livet. En av dem är att brodera.
Jag tänker mig ett stramaljbroderi med en målad bild. Bilden är hur vi planerar våra liv. Ibland måste man måla över därför att den tänkta bilden inte kan bli som man tänkt, man får måla en ny bild.. När vi sedan lever och genomför våra planer är det som när man broderar på stramaljen. Det levda livet framträder som en broderad bild.

Det här inlägget postades i Hoppa på tåget, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hoppa på tåget/27/Brodera

 1. Tove skriver:

  Vi broderar hela tiden – var sig det är med stygn , i ord eller själva livet!
  Att brodera med ord – antalet har väl med syftet att göra – informativt kort eller en lång harang i som en berättelse eller en reflektion 🙂

  • Kraka skriver:

   Visst har mängden ord med syftet att göra. Just nu broderar jag på dokument som Skatteverket begärt in som del i en särskild granskning. Man får väl inte säga att en statlig tjänsteman är dum, men här är det nog befogat. Jag har pratat med honom i telefon och han uttryckte då en stor förvåning över att jag påstår att jag jobbar vissa helger och är ledig mitt i veckan istället. Det är en av de många, många skaer han vill ha noggranna beskrivningar och förklaringar till. Jag som i men enfald trodde att alla normalbegåvade människor visste att sjukhus, inte minst intensivvårdsavdelningar, är öppna 24 timmar per dygn 7 dagar i veckan. Som det ser ut just nu är det aktuellt med 58 dokument för att svara på och förklara det han vill veta. Många frågorna är helt irrelevanta och troligen mest ett uttryck för maktfullkomlighet.

   Ha en fin fortsättning på lördagen!

 2. Paula Merio skriver:

  Jag har repat upp rätt mycket på min stramalj. Saker som jag inte vill minnas. Kvar är ett brokigt motiv i en salig blandning av färger. Och det är jag glad över, jag har hunnit med en hel del innan jag satte mig i vilfåtöljen och tar det lugnt. Länken till dig hos Tove fungerar inte, kanske kan du påpeka detta, för det gör att ingen hittar till din fina blogg!
  Ha en fortsatt trevlig söndag, jag ska nog läsa vidare här innan jag skuttar vidare i cybern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *