Födelsedagshelgen – Dag 5

Vaknade supertidigt och kunde inte somna om. Troligen var jag stressad inför hemresan. Jag är verkligen pendlingstrött och då spelar det ingen roll vilken anledningen är till pendlandet. Det är lika jobbigt med den långa resan oavsett om det är jobb eller trevligheter jag varit på.

Strax före fem gav jag upp och gjorde kaffe och ett par mackor. Det var ljust ute och jag funderade ett tag på att gå ut och promenera. Men sedan bestämde jag mig för att det nog trots allt var en dålig idé. Istället tittade jag på ett avsnitt Scott & Bailey.

Lyckades faktisk somna och sov ihop tillräckligt med sömntimmar. L var uppe och vi drack kaffe. Ringde F och kollade läget. Han var på jobbet efter sin helg med kompisar.

Det blev tätt mellan frukostmackan och lunchen. Men vad gjorde det…

Sill, potatis och ägg är alltid ett säkert kort.

Sedan var det dags att packa. Det mörknade på himlen och skulle nog komma regn igen. Men vi gick ut och satte oss och drack kaffe och åt tårta. Vi fick sällskap både av en katt och en av hund.

Hunden Anna

Sedan var det dags för mig att åka. Det hade hänt en olycka på väg 30 och jag fick ta en annan väg. Sedan trodde jag ju att det skulle gå bra. Men vid Gränna ungefär hade det hänt en annan olycka och jag blev mer än en timme fördröjd. Hade en tid att passa och kände mig lite smått stressad.

Jag höll nästan på att glömma bort att jag behövde tanka, det var så mycket strul på vägen. Men vid Stavsjö stannade jag och fyllde upp tanken och åt lite.

Hann i tid och kunde hämta några saker jag beställt på Hornbach i Botkyrka. De hade öppet till 20 så jag hade faktiskt en liten tidsmarginal. Men det är rätt hopplöst rent allmänt att man aldrig kan planera för alla dess onödiga olyckor. Inte minst är det långtradarchaffisar som kör som dårar. Att många av dem dessutom är onyktra vet man ju från vården.

Åkte direkt hemhem och kollade posten och tog ett bad. Sedan åkte jag till stugan för att sova. Klockan var inte så mycket trots allt, bara runt 22 och jag tittade lite på playtV innan jag bäddade ner mig för natten.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Födelsedagshelgen – Dag 5

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att hemresan gick bra trots lite strul i trafiken. Skönt att vara hemma förstår jag.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det var skönt att komma både hemhem och sedan till stugan. Ska iväg idag igen men det varit skönt att vara i stugan bara. Fredag hoppas jag kunna vara här hela dagen. Men måste kanske in till stan då. Ska på 50-årsfest på lördag. Hej och hå, det är mycket nu…

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det var väl tur att du inte var inblandad i någon av olyckorna, men jag förstår att det är tröttsamt när resan blir onödigt långdragen. Skönt att du kom hem lyckligt och väl i alla fall.
  Ha en skön tisdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *