Utö – Dag 3

Som vanligt vaknade jag tidigare än jag önskat. Men jag hade fått drygt sju timmar sömn så det fick duga. Det som däremot var lite jobbigt var att jag ville ha kaffe och det kändes för tidigt att störa B-M så jag fick helt enkelt vänta.

Tittade lite på playTv och lyssnade på ljudbok tills det kändes anständigt att väcka någon. Men det visade sig att hon redan var uppe och inte ens inne. Men det fanns kaffe i kaffebryggaren så jag tog för mig en kopp.

Dagens djur på husväggen. En nattfjäril av något slag som dagsov. Borde ju jag känna mig besjälad med…

B-M kom tillbaka och erbjöd mig kall potatis att ha på mackan. Då ville jag ha knäckebröd och det fick jag.

Vi satt där ett tag och sedan ville B-M röra på sig. Det ville inte jag så jag sa att hon kunde gå ut i skogen själv så kunde jag lyssna på bok. Hon bestämde sig istället för att paddla.

Det var riktigt skönt att få egentid. Jag behövde verkligen det. När hon kom tillbaka kom vi överens om att hon skulle läsa och jag gå till den lilla stugan där jag kamperat och ha mer egentid. Vi skulle sedan ses klockan halv två för lunch.

Det var verkligen gott om sländor. Jag har ju många sländor vid stugan. Bland annat den vackra flicksländan med metallicblå kropp. Det finns många olika flicksländor, men jag tycker nog att den som håller till hos mig är den vackraste. I alla fall av dem jag sett. Här verkade det vara bruna sländor som visade sig.

God lunch med ägg, sill, gräddfil, gräslök, tomat, potatis och ett rostat bröd med räksallad. Lite hopplock helt enkelt.

Vi satt där ett bra tag och sedan gick jag och packade ihop och städade lite. Det var ännu gott om tid innan jag skulle få skjuts ner till båten.

Båten, Waxholm II på väg in.

Det var nästan bara jag som klev ombord vid Spränga. Det kom lite fler vid Gruvan, men det var inte mycket folk alls på båten.

Köpte kaffe och en dammsugare direkt jag klev på båten. Satte sedan på mig mina lurar och lyssnade på ljudbok. Man ska ju inte ha lurar på sig i folksamlingar för då hör man inte terroristerna säger de ju nu. Men jag tänkte att risken var liten i en folksamling bestående av tre vuxna och två bäbisar. Dessutom kommer de väl inte klivande över havet. Eller…?

Hade min bil parkerad vid Årsta havsbad och körde sedan till Stora Coop vid Port 73. Ville ha lite småsaker. Lite bröd och salami fick det bli. Några fler saker också.

När jag kom till stugan fick jag se att mina Echinacea purpurea blommade så fint. Det hade de inte gjort när jag åkte i tisdags.

Jag äskar den här färgen. Ska nog försöka få till några fler av samma sort nästa år. Ska också flytta min grekiska vädd till den rabatten. Den blommar också nu sedan länge, men bor fortfarande kvar på sin tillfälliga plats i en pallkrage.

När jag kom in packade jag upp och gjorde två tunnbrödsmackor med chillisalami. Till det drack jag Schweppes tonic & pink pepper.

Blev sittande ett längre tag vid fönstret i vardagsrummet i stugan. Det var så skönt att vara hemma. Trots supertrevliga dagar på Utö.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Utö – Dag 3

 1. znogge skriver:

  Borta bra men hemma bäst.
  Färgen på blommorna är verkligen fantastiskt vacker och lysande.
  Vad är det för fel på vårt land undrar jag mer och mer… Det hjälper inte att sucka tyvärr. Man kan göra om och göra rätt men det är också att böja sig, Jag är glad att jag inte är politiker på riksnivå. Samtidigt så finns det många stater som behöver sopa rent framför egen dörr…

  Kram

  • Kraka skriver:

   Sverige har blivit en riktig kakokrati. De gör saker bara värre och värre och jag känner mig verkligen otrygg med en sådan regering. Litar inte ett dugg på dem.
   Hoppas ni är på väg nu. För ni är väl inte redan framme? Hur som helst, ha en riktigt bra avslutning på kvällen.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som om du haft tre riktigt fina och avkopplande dagar och det är dig väl unt.
  Färgen på den där blomman är helt fantastisk, nästan självlysande.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var tre bra dagar. Men sista dagen längtade jag hem. Det har blivit lite mycket av gemenskap och för lite egentid för min smak.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *