Fem en fredag v. 33: Fantasi

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Finns det någon fiktiv värld du gärna hade besökt?
 2. Är du bra på att komma på idéer?
 3. Är du en drömmare eller realist?
 4. Vad fantiserar du om?
 5. Om du fick önska, vad skulle finnas i världen som saknas idag?

 

 1. Njae, egentligen finns det fler ”riktiga” platser jag vill besöka så det är mer prioriterat. Men jag är nyfiken på portaler, alltså portaler mellan världar. Som Claire som går in mellan stenarna vid Craigh na Dun och hamnar då i en annan tidsålder. Just platsen Craigh na Dun är en fiktiv plats i Diana Gabaldons böcker. Men jag är ju, som jag skrivit om tidigare, intresserad av parallella världar och tror det finns platser där man kan gå igenom/passera. Det är de platserna som gör det möjligt för vissa att få kontakt med ”andra sidan”. Fast jag tror det finns mer än en ”andra sidan” förstås.
 2. Ja, jag har ett rikt inre liv och har mängder av idéer som far runt i huvudet.
 3. En drömmande realist. Jag vet skillnaden mellan dröm och verklighet.
 4. Resor jag vill göra och även andra saker i min närmiljö som jag vill fixa och ordna.
 5. Välvilja människor emellan. Men jag är realist nog att förstå att det kommer aldrig att ske att människor, universellt, vill varandra väl.

*Ale stenar i södra Skåne Sverige. En av mina favoritplatser. Har tyvärr inte hittat någon portal där. Ännu.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

16 svar på Fem en fredag v. 33: Fantasi

 1. Geddfish skriver:

  Där hittade jag flera likheter med mina svar.
  Drömmar är ju en sak och verkligheten en annan, men det är rätt roligt att fantisera.
  Ha en bra dag, kram!

 2. Resor och drömmar och spännande platser .. liknande tankar ! Ha en fin fredag !

 3. sett ett par bra filmer om parallella världar… vad skiljer det från religiösa? Drömmande realist låter ju bra.

  • Kraka skriver:

   Man kan väl inte rakt av säga vad som skiljer det från det religiösa. Det beror väl på vilken religion, hur den tolkas och vad man upplevt.

 4. Karoleen skriver:

  Ale stenar är ju väldigt spännande. Jag har tyvärr inte haft möjlighet att besöka Stonehenge ännu men jag tror att känslan är nog ganska lika där som vid Ale. Spännande värre med portaler, jag vet inte om jag har funderat så mycket på men jag an absolut tänka mig att de existerar i någon form.

  • Kraka skriver:

   Jag har heller inte varit vid Stonehenge. Men det finns på min bucket list. Inte för att jag har en lista, men i tankarna så…

 5. Intressant att läsa dina svar. Visst drömmer man om resor …

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, jag drömmer ju inte bara. Jag reser mycket och snart ska jag iväg på två långresor och sedan på årets tredje Londonresa.

 6. znogge skriver:

  Ales stenar är så vackert beläget och alltid värt ett besök. Dock är jag inte så road när det går kor där, i alla fall inte om man har hund med.

  Tänk så mycket enklare det vore med välvilja och fred men tyvärr tror jag inte på det heller. Ledsamt men sant.

  Önskar en god fredagskväll!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Alltför nära kontakt med or är lite otäckt. Känner man inte kossorna så vet man ju faktiskt inte… Minns ute på Sandemar naturreservat. Vi satt och pratade nere vid vattnet och såg korna på andra sidan sjön. Så tänkte vi inte mer på det och märkte inte att korna gått därifrån förrän en av dem råmade mig i örat. Då var vi omringade av hela gänget. Kor är ruskigt nyfikna…

   Kram

 7. Paula Merio skriver:

  Vi är lite inne på samma spår, med parallella världar. Fast jag vill resa i olika tidzoner. Att vilja alla andra väl är tyvärr lika hopplöst omöjligt som fred på jorden. Men det ska ju inte hindra oss från att försöka vara snälla mot varandra. Jag borde kanske ge mig i kast med Gabaldons böcker, de är så tunga och tjocka allihop så jag därför har avstått, läser mest i sängen och då räcker inte armkraften till.
  Ha en fin sensommarhelg

  • Kraka skriver:

   Ja, Gabaldons böcker är fantastiska. Där kan man prata om tidsresa…

   Ha en fin helg du också!

 8. Hannas krypin skriver:

  Ale stenar skulle jag vilja besöka. Drömmande realist, så skulle jag nog beskriva mig själv med.

 9. Pingback: Fem en fredag v. 34: Repetition - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *