EFIT – Ett Foto I Timmen – 18 augusti

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 18 augusti hittar du här.

Klockan 7-8: Börjar dagen med att först läsa igenom instruktionen och sedan ta mitt koleravaccin. Det kan låta trivialt att hälla pulver i vatten och dricka, men jag kan försäkra er om att det finns mängder av möjligheter att göra fel. Till och med jag med snart 49  arbetade år i vården var tvungen att tänka till lite. Det är ett levande vaccin, om än försvagat, och risken att sprida smitta är inte försumbar.

Klockan 8-9: Äntligen fick jag dricka kaffe och äta igen. Som jag hade längtat efter det kaffet!

Klockan 9-10: Lyssnade på gårdagens sommarprogram med Hanna Johnnesson som är svampexpert. På riktigt alltså, inte en sådan som man kan gå på kurs hos för att lära sig vilka svampar man kan äta. Hon forskar och vet allt om alla dessa svampar som finns runt oss. Inte minst på och i oss människor.

Klockan 10-11: Gjorde en ny kopp kaffe och en macka med den goda salamin Magnifico. Förstår att det kan vara provocerande att jag äter salami för 370 kronor kilot på en vanlig vardagsmacka. Men det är inte varje dag…

Klockan 11-12: Bäddade till lite nödtorftigt och tog på mig trädgårdskläderna. Det var dags att ta tag i dagen.

Klockan 12-13: Klippte det alldeles för långa gräset. Men med en elgräsklippare vill man ju inte klippa när det regnar.

Klockan 13-14: Äntligen fick jag tillfälle att diska. Det är lite meckigt när detregnar så jag har hunnit spara ihop mycket disk den här sommaren.

Klockan 14-15: Tog en kaffepaus och fick då syn på en tomatplanta som vuxit upp mellan plattorna. Den har frösått sig själv från förra årets tomatfarm. Då hade jag 23 plantor. I år var det bara 6 stycken från början och när en dött återstår det 5. Förra året var tomaterna mogna vid den här tiden, i år är det ännu bara två av dem som är på gång ännu. Får väl kanske lägga in gröna tomater i år. För det är gott om tomater rent generellt.

Klockan 15-16: Att se playTV på eftermiddagen när man har tusen och en sak som ska göras är inte bara tidsfördriv, det är tidsslöseri. 🙂

Klockan 16-17: Satt och drömde vid fönstret. Grönt och skönt, men mängder av Kanadensiskt gullris. Ännu en av dessa invasiva väster som ändå är rätt snygg.

Klockan 17-18: Lyssnade på bok medan jag bytte om och sedan i bilen hemhem. Var nog helt vilse i pannkakan för när jag passerade på Essingeleden insåg jag att det just då var rätt dyrt att åka där. Hade verkligen inte en susning om vad klockan var.

Klockan 18-19: Stannade till vid Bromma Blocks och provianterade på Stora Coop. Ville ha  potatis och hamburgare till middag. Också detta utan att inse att det skull bli en sen, mycket sen, middag.

Klockan 19-21: Hemmahemma kollade jag posten, tog ett långt, skönt skumbad och tvättade håret. Hämtade en klänning jag tänker ha på mig på morgondagens fest och satte mig en stund och spelade Candy crush. Sedan skyndade jag mig att få på kläderna och åka hem till stugan.

Klockan 21-22: Det var en magisk kväll och dessutom varmt. Funderade på om jag skulle äta ute, men bestämde mig för att middagen skulle bli inomhus. Det skulle nog inte bli mat förrän vid 22:30-tiden.

Klockan 22-23: Det blev mat till sist. Den starka, supergoda såsen rann ut i stor mängd, som tur var kunde jag skeda tillbaka i flaskan.

Klockan 23-24: Så var det dags att krypa ner i sängen igen. En dag rinner bort så snabbt.

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2023, Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 18 augusti

 1. znogge skriver:

  Kul att få hänga med på din dag. Mycket fick du gjort och lite tidsslöseri kan man väl få unna sig 😉
  Kan människor ”unna sig” att röka kan du väl njuta av lite god salami!

  Önskar en god lördag nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Så tänker jag också. Jag röker inte men köper chark över disk och exklusiva ostar som ofta hamnar på frukostmackan. Något ska man väl ha för att man jobbar mycket.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Kul att följa din dag timme för timme! Du är alltid så effektiv, men det är tur att du unnar dig en paus då och då.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 3. Anna skriver:

  Hej!
  Inne och kikar på din dag.
  // Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *