På fest igen

Vaknade aningen för tidigt, hade inte sovit mina timmar. Men bestämde mig ändå för att gå upp. Skulle nog hinna med en tupplur innan jag skulle iväg på eftermiddagen.

Ute sken solen, men det var kallt i stugan. Eldade lite, men tröttnade snabbt. Det kändes som lite väl mycket ”pyssel” på morgonen.

Drack kaffe, åt frukost, lyssnade på bok omväxlande med att läsa bloggar, nyheter och artiklar. En skön långmorgon med andra ord.

Vid lunchtid bestämde jag mig för att äta just det, lunch. Det skulle ta lång tid innan jag skulle få något att äta på kvällen. Skulle vara på kalas klockan 18:00.

Fick bli samma, eller nästan samma, som jag åt till middag igår. Men den här gången slaskade jag inte med såsen.

Bestämde mig för att ta den där tuppluren. Men jag somnade aldrig och sen ringde min vän röntgenläkaren och vi pratade en stund. Jag tyckte det var lika bra att ge upp det där med att sova en stund och gick upp och gjorde kaffe och ett par mackor.

Det är inte så vidlyftigt som det ser ut. Det är väldigt små mackor. Kvar från L:s fest, har haft i frysen.

Bytte om och tog på mig klänningen. Gick ut och bar in disken som nu var torr. Sedan gav jag mig av mot Södertälje. Jag var ute i mer än god tid, men jag har dålig erfarenhet av trafiken och att rätt vad det är så är det stopp. Det var det inte, men däremot in mot Stockholm var det hemska köer. Men sådant vet man aldrig i förväg.

Eftersom jag hade tidsöverskott tog jag vägen förbi min bror och svägerska. De satt ute på altanen och drack kaffe. Jag fick en kopp och en bulle jag också.

När jag tyckte det var dags att åka gav jag mig av mot Enhörna. Tänkte lite fel, vilket jag upptäckte snabbt, men lät det vara så. Kom därför bakvägen över Sundsvik. Jag åkte där många gånger när jag var barn så det var roligt att ta den omvägen.

Jag kom aningen för tidigt, cirka 10 minuter, och hann hälsa på Y:s släktingar som var på väg att gå. Hon hade haft ett kalas för dem innan det kalaset jag var bjuden till skulle börja.

Det kom en del folk från postop och IVA som jag kände och som det oftast blir så satt vi ihop och pratade. Det var trevligt att träffas för det är ju några månader sedan jag träffade dem.

Y hade varit gullig och köpt alkoholfritt rödvin för min skull. Så omtänksamt! Jag hade kunnat dricka vatten eller vadsomhelst. Dessutom hade jag dricka i bilen som jag kunnat hämta.

En fantastisk buffé var uppdukad och vi fick ta för oss. Det var massor av mat.

Jag fyllde en tallrik till brädden och funderade på om jag skulle orka äta allt. Men jag inte bara orkade, jag fyllde tallriken en gång till. Inte lika mycket andra gången och inte exakt samma saker.

Y:s man hade alldeles nyss gått sin tredje Nijmegen och jag fick se hans medalj. Ja, inte bara se den, jag fick hålla i den. Jag blev alldeles salig. Att gå Nijmegen är en dröm som jag haft sedan tonåren och som ännu inte är förverkligad.

Jag pratade med folk och drack av det röda vinet. Klockan halv elva kändes det lagom att åka hemåt. Jag tog ”rätt” väg hem och den var betydligt kortare. Förstås. Jag är uppvuxen i Södertälje och känner området väl. Kom på att jag nog ska åka till Bastmora vid tillfälle och gå något av spåren. Där har jag tillbringat många timmar under min barndom. Mest på skidor.

Det tog strax under en timme att komma från dörr till dörr. Det kändes varmt och skönt inne i stugan. Var nog mest kontrasten till kylan utomhus. I varje fall var det skönt att komma hem. Det hade varit en jättetrevlig kväll, men ska man inte bli en pumpa måste man se till att vara hemma före midnatt. Det var jag. Med lagom marginal.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

8 svar på På fest igen

 1. Ingrid skriver:

  Då hade du också en trevlig lördag, precis som jag. Och jag tycker att buffén du blev bjuden på såg läckrare ut än den jag hade tillgång till. Så mycket gott Y bjöd på.
  Hoppas att du får en fin söndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var trevligt. Buffén var delikat och jag blev så rörd av att Y köpt alkoholfritt rödvin åt mig. Hon visste att jag skulle ta bilen, det är rätt besvärligt att åka kollektivt därifrån.

   Ha en fn söndag du också!
   Kram

 2. znogge skriver:

  Så trevligt med fest igen och så mycket gott ni kunde njuta av! Sena tillställningar efter midnatt är numera inget för mig så jag avslutar helt före tolvslaget.

  Önskar en fin söndag nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det var trevligt. Jag är ju måttligt social i gruppsammanhang så jag var nöjd med att åka hem halv elva. Visst ju också att det var en bit att köra innan jag skulle vara hemma.
   Har en del trevligt framför mig idag också. Men än är det långmorgon.
   Ha en fin söndag du också!
   Kram

 3. Yvette skriver:

  Stort tack för att du förgyllde min dag❤️.
  Eftersom vi bor på landet med knappa kommunikations förbindelser var det en självklarhet att det skulle finnas alkoholfria alternativ men det röda köptes med tanke på dig🥰.
  Har fortfarande buffé kvar för en armé 🤣. Mental note till mig själv att nästa gång köp hälften av vad du tror ska gå åt😄.
  Lite trött idag då det inte blev så mycket sömn. Vi nattsuddade och sista gästerna gick klockan 04.

  Är själv uppvuxen med långfärdsskidturer i bastmora så hör av dig så följer jag med på en tur( gåendes utan snö) längs barndomsspåren🥰

  Vi måste ses snart på ett glas och lite mer tid för samtal 🙏

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag blev faktiskt rörd för att du köpt särskilt vin åt mig. Visst, jag hör av mig så tar vi en promenad i spåren. Jag gick på Blombackaskolan och vi var i Bastmora på vinterns idrottsdagar. Jag kommer gärna och tar ett bad och ett glas. Badas det vintertid också?

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *