Inte vilken söndag som helst

Hade suttit uppe ganska länge på kvällen så när jag vaknade efter fyra timmar fanns det inte på kartan att gå upp. Det gör jag bara om jag ska jobba eller har en annan tid att passa. Just fyra timmar är ganska normal sömntid när jag jobbat kväll och ska börja tidigt dagen efter. Nu är det ju just det som ska bli förbjudet efter första november. Men det finns så många sätt för arbetsgivare att kringgå det. Ska bli spännande att se hur de ska lösa bemanningsproblemet. Det kommer att behövas betydligt mer folk för att få ihop scheman. Folk som inte finns.

Pratade med F i telefon och vi bestämde att höras senare för att bestämma var vi skulle äta middag tillsammans. Det är F:s födelsedag idag.

Klädde mig och åkte iväg. Funderade länge, länge innan jag bestämde mig för att ta T-banan. Det är smidigare att ta T-banan om man ska till innerstan eller de riktigt nära förorterna. Men jag hade verkligen ångest.

T-baneturen, eller turerna, gick bra. Det var betydligt färre som lyssnade på något och flera pratade med varann om hur otäckt det är nu att röra sig ute på stan.
Jag höll megakoll på folk omkring mig och skulle lätt kunna pekat ut minst ett dussin personer som betedde sig udda, konstigt, avvikande eller vad man nu vill kalla det. Jag skulle vilja påstå att ingen av dem nog hade en tanke på att spränga en bomb. De var bara vad jag brukar kalla knäpp.

Jag hade ett ärende vi Telefonplan och då också en tid att passa. Sedan tog jag en tur till fots runt området och bestämde mig sedan för att åka hemhem för att få gå på min egen toa. Ibland är det inte helt trevligt att dela toa med ett okänt antal människor man inte känner.

Efter besöket hemmahemma åkte jag hem till stugan igen. F skulle hämta upp mig lite senare och jag fick tid för kaffe och playTV.

F kom och hämtade mig och vi promenerade upp till Nathalie’s i Skarpnäcks centrum. Där beställde vi båda Biff Rydberg och jag drack ett glas rött och F ett glas Coca Cola.


Jag visade papper från det jag tittat på vid Telefonplan och vi pratade dels om det, dels om annat. Imorgon reser han ner till sitt konsultjobb och jag reser snart till mina sista dagar på mitt konsultjobb i Ljungby. Måste erkänna att det känns skönt att det snart är över. Är så trött på att pendla.

Vi promenerade sedan tillbaka och sa hejdå. Troligen ses vi inte förrän efter min Afrikaresa.

När jag var hemma drack jag lite kaffe och såg på playTV innan det var sovdags. Imorgon är det fri sovning.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Inte vilken söndag som helst

 1. znogge skriver:

  Ja numera gäler det att agera med omdöme. Samtidigt så tror jag inte det är helt lätt att se när något är på gång. Det är nog personer som märks minst som orsaker mest är min tanke. Men visst, jag kan ha fel..

  Hoppas att det löser sig så att att alla inom vården får lagstadgad nattvila.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, men det är ju inte lätt att veta vad man ska ha koll på. Tror att man lätt missar de som är farliga på riktigt. Knäppisar däremot vimlar det av i storstan.

   Sov gott!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  En bra söndag får man väl säga.
  Hoppas resan till Ljungby i morgon går smidigt!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *