Fem en fredag v. 34: Repetition

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är något du upprepar varje dag?
 2. Vilken bok, film eller serie har du tittat på eller läst flera gånger?
 3. Vad lär du dig aldrig?
 4. När lärde du dig senast något utantill?
 5. Vilket var det vanligaste samtalsämnet under den här veckan?
  Vad börjar bli tjatigt?

 

 1. Det enda jag med säkerhet kan säga att jag verkligen gör varje dag är att dricka kaffe.
 2. Det är några stycken jag kan komma på: Dirty Harry-filmerna och Dollarfilmerna med Clint Eastwood har jag sett fler gånger än jag kommer ihåg när jag var yngre.
  Just nu tittar jag igenom alla säsongerna av Scott & Bailey. The Rock har jag sett många gånger och när jag jobbade på St Göran barn, på den tiden LIVA låg där, tittade jag på Robin Hood  många, många gånger för en arbetskamrat hade den i sitt skåp. Det finns fler, men jag kommer inte ihåg just nu.
 3. Jag har supersvårt för namn. Både på personer och saker. Så har det alltid varit, så det är ingen ”åldersgrej”.
 4. Nja, det gör jag väl sällan numera. Men jag brukar försöka lära mig provsvaren av intresse till att jag ska rapportera över min patient. Men annars kan man logga in på labsidan så det är verkligen onödigt vetande. Men jag har sifferminne istället för namnminne. 🙂
 5. På fråga 5 har ElisaMatilda två olika. Jag svarar på båda.Jag har inte pratat med jättemånga den här veckan, men ett ämne som återkommit är pengar, banker, banklån och ålderism.

  Regnandet är väldigt tjatigt. Ska jag vara ärlig så har det förstört min sommar.

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Fem en fredag v. 34: Repetition

 1. Hannele skriver:

  jag kan hoppa över kaffet, ibland… vi hade ju den varmaste sommarmånaden på över hundra år i början av sommaren.

  • Kraka skriver:

   Ja, det var varmt då. Men sedan har det varit kallt, regnigt och allmänt bedrövligt resten av sommaren. Just nu, i skrivande stund, skiner solen. Men när jag gick, eller snarare sprang, från personalingången till bilen i morse så var det som att ta sig fram genom en dusch.

 2. Paula Merio skriver:

  Nämen så trist att regnet förstört din sommar och semester! Visst kan jag känna mig less vid ständigt pissande från ovan men jag tyckte det var värre med värmeböljan i juni, då blir jag arg som ett bi! Jag har fått börja träna på att komma ihåg personers namn, har märkt att de gärna glider förbi minnet, och det kan ju bli pinsamt.
  Hoppas det blir en lång och fin höst som lite kan kompensera din dåliga sommar.

  • Kraka skriver:

   Det är väl inte direkt min semester som blivit förstörd, men sommaren i stort. Hade planerat att måla klart min stuga men det har ju inte gått. Skulle det bli exceptionellt fint väder i slutet av september så kan jag kanske måla klart första varvet. Men generellt ska man aldrig måla i månader med ”r”.

 3. it_is/Anette skriver:

  Skoj att läsa dina svar på veckans frågor.
  Clint Eastwood var det längesedan jag såg en film med, men när jag var yngre så var det ofta hans filmer vi såg.
  Ja fråga 5 var två olika frågor, jag noterade det jag med. Som ger lite olika svar. och det som verkligen varit tjatigt är regnandet.
  Ha en fin helg

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, jag hoppas på en bra helg. Första natten av fyra var bra. IVA är nu återställt till full verksamhet efter sommarens nedstängning.
   Ha en fin helg du också!

 4. Kina skriver:

  Jag kan förstå att sommaren kan vara förstörd för den som bara har några veckors semester och så regnar det hela tiden! Är man panchis som jag, så spelar det ju inte så himla stor roll. Dessutom har jag upptäckt att jag har mycket ondare i min kropp när det är varmt och nu har det onda börjat lägga sig. Det brukar vara tvärt om men inte för mig. Läser aldrig om böcker, ser inte om serier, men har sett om en och annan film upptäckte jag när jag läste andras bloggar. Ha en trevlig helg!

  • Kraka skriver:

   Jag har troligen varit barometer i mitt förra liv för jag har ont i hela kroppen när det är lågtryck. Min mamma hade det också. Jag har haft det sedan barndomen, men lär mig leva med det.
   Jag är ju jobbonär så det har väl en viss betydelse hur vädret är när jag är ledig. Men framför allt så förstörde regnet mina planer med stugan.
   Jag ska göra två långresor snart och hoppas då på ett bra väder.
   Ha en fin fortsättning på helgen!

 5. Pingback: Fem en fredag v. 35: Process - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *