Sommarens sista resa söderut

Alarmet på 6:00. Upp, gjorde kaffe och sedan en stund lugn och ro. Hoppade det där med riktig frukost, det vill säga mackor, och åt rabarberpaj med vaniljsås till kaffet. Ibland är det rätt att unna sig något gott.

Tog en tur till toahuset och kunde konstatera att det var riktigt kallt. Det regnade inte, men syntes att det gjort det under natten. Även om vissa anser att augusti är en sommarmånad så märks det att det är höst nu.

Hade packat redan igår så det var bara maten och datorn som behövde packas. Hämtade bilen och parkerade utanför grinden och lastade bilen. Sedan bar det av. I alla fall nästan. För bilen indikerade att det snart var dags för service. Försökte få en tid nästa vecka, men det gick inte. Så det fick bli en senare i september. Däremot fick jag en besiktningstid nästa vecka. Typ i elfte timmen eller så…

Men sedan åkte jag i alla fall iväg. Stannade på macken vid Järna och tankade. Sedan fortsatte jag till Norsholm.

Eftersom jag inte börjar jobba förrän imorgon passade jag på att ta vägen förbi Stojby och hälsa på Fia och U. Jag hade en kruka att lämna tillbaka, den jag lånade för att mellanlagra tomatplantorna i. Om ni minns mina plantor som var ute på turné.

Apropå tomater så plockade jag äntligen några som mognat. Fem stycken som jag åt under resan. Det är någon sort som blir tvåfärgad, lite brun och röd. Goda i alla fall, men inte så vackra.

Jag blev erbjuden både att sova över natten och att få middag, men jag tackade nej. Jag ville verkligen få en kväll av egentid på vandrarhemmet. Det har varit rena snurren den senaste veckan och än är det inte över. Kanske kommer jag att berätta framöver. Vi får se hur det hela slutar först.

Jag hade halva den lilla rabarberpajen med mig och Fia hade blåbärspaj. Det jag också hade var vaniljsås så det blev en bra fika. Sedan gick vi ut och gick en stund. Vi lämnade tillbaka Henry och Papi som Fia passat. Sedan gick vi hem igen och satte oss ute en stund. Jag passade på att titta på den hortensia jag gav U när han fyllde år 2020. Då när vi hade en gemensam fest för den lilla kretsen anhöriga som vi vågade umgås med.

Den trivs verkligen där den fick sin plats. Minns inte vad just den här sortens hortensia heter, men jag skulle gärna vilja ha en också.

Klockan var nästan sju innan jag kom iväg från Stojby. Men det gick ganska snabbt att komma till Södra Ljunga, det är inte alltför långt. Jag hade fått en kod till skåpet för nycklar och hämtade ut den till mitt rum. Sedan bar jag in, bäddade och packade upp.

Lite senare värmde jag den matlåda jag hade med för ikväll. Sedan gick jag upp till rummet och tittade på playTV. Lite senare gick jag ner och gjorde en kopp kaffe och tog med till rummet.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Sommarens sista resa söderut

  1. znogge skriver:

    Så skönt att det är sommarens sista resa och att du har andra resor att se fram emot. Hoppas att kommande arbetsnätter blir bra nu.

    Sov gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *